3. juni 2020
Atletikbanen på Stenløse Stadion er i så dårlig stand, at den er blevet afspærret, men nu er Egedal Kommune klar til at bruge millioner på en renovering.
Atletikbanen på Stenløse Stadion er i så dårlig stand, at den er blevet afspærret, men nu er Egedal Kommune klar til at bruge millioner på en renovering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan spaden komme i jorden: Kunstgræsbane og atletikstadion renoveres for flere millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan spaden komme i jorden: Kunstgræsbane og atletikstadion renoveres for flere millioner

Ølstykkes nedslidte kunstgræsbane renoveres fra april til oktober. Også Stenløses ujævne atletikstadion kan se frem til et tiltrængt løft i foråret 2020

Lokalavisen Egedal - 22. januar 2020 kl. 07:30
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt nyt til lokalområdets mange fodboldspillere og atletikudøvere.
Den nedslidte kunstgræsbane i Ølstykke samt den ujævne atletikbane i Stenløse skal senere på året renoveres for millioner af kroner.

Det står klart efter det seneste møde i Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

Her kunne politikerne i første omgang give grønt lys til at frigive to millioner kroner til en omfattende renovering af den nedslidte kunstgræsbane ved Ølstykke Idrætsanlæg.

Projektet er i udbud i denne og næste måned, hvorefter renoveringsopgaven bliver tildelt i marts måned. Selve renoveringen skal udføres fra april til oktober, inden den nyrenoverede bane kan tages i brug til oktober.

"Det glæder mig meget, at vi nu kommer i gang med denne renovering. Banen er efterhånden nogle år gammel, og den fremstår slidt - især straffesparksfeltet. Derfor skal kunstgræstæppet udskiftes. Vi har også mange brugere af kunstgræsbanen i Ølstykke. Der er generelt pres på den, så renoveringen er nødvendig, og så er det god timing, at arbejdet ligger i de måneder, hvor de fleste spiller på rigtig græs," siger Charlotte Haagendrup (C), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Udover en udskiftning af kunstgræstæppet, så etableres der en sluse ved indgangen til opsamling af granulat, ligesom der opsættes indfilhegn rundt om banen. Dette vil minimere udslippet af mikroplast fra banen. Mens der bruges to millioner kroner på kunstgræs-renoveringen i Ølstykke, så er der afsat 3,5 mio. kr. til renoveringen af atletikbanen på Stenløse Stadion - en bane, som tydeligvis er i meget dårlig stand, hvilket Lokalavisen Egedal tidligere har sat fokus på.

Banen er afspærret

Sagen blev godt nok taget af dagsordenen på det seneste udvalgsmøde, men det skyldes nogle tekniske formaliteter.

"Det har ingen betydning for atletik-renoveringen, at sagen blev taget af dagsordenen i denne måned. Pengene bliver frigivet, og arbejdet bliver udført i år. Også her er der tale om en nødvendig renovering," siger Charlotte Haagendrup.

Ifølge Egedal Kommune, så skal de 3,5 mio. kr. finansiere renoveringen af banens belægning til løbetræning, som er ødelagt på grund af trærødder.

Banen er på nuværende tidspunkt i en så ringe stand, at det ikke er forsvarligt at benytte den i hele dens udstrækning. Dele af banen, der primært benyttes til skole-atletik og foreningers løbetræning, er derfor blevet afspærret. Nu skal trærødderne graves op, hvilket kommer til at ske til foråret.

"Det er en renovering, hvor de berørte foreninger vil blive inddraget i projekteringsfasen. De bruger banen til daglig, så de ved, hvad behovet er," siger Charlotte Haagendrup.

De to renoveringer i Ølstykke og Stenløse fandt sidste år vej til Egedal Kommunes "Budget 2020".

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?