18. juni 2021
Den lokale DDS Stenlænder-spejdergruppe i Stenløse har iværksat et nyt tiltag under corona-perioden.
Den lokale DDS Stenlænder-spejdergruppe i Stenløse har iværksat et nyt tiltag under corona-perioden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Midt i krisen: Spejdergruppe i Stenløse opfinder "hjemmespejd"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midt i krisen: Spejdergruppe i Stenløse opfinder "hjemmespejd"

DDS Stenlænderne i Stenløse har under corona-perioden taget initiativ til hjemmespejd, hvor børnene kan løse opgaver derhjemme

Opdateret 18. marts 2020 kl. 17:25
Lokalavisen Egedal - 18. marts 2020 kl. 13:35
Af Kenneth Tanzer

I en tid, hvor skoler og fritidsaktiviteter er lukket ned som følge af corona-krisen, så har DDS Stenlænderne i Stenløse valgt at gå en helt anden vej.

Således har man opfundet "hjemmespejd", der går ud på at løse forskellige opgaver i hjemmet og hver for sig.

"Vi har samlet et bredt udvalg af opgaver, der kan løses derhjemme. Det kan være alt fra at tegne eller gå på edderkoppejagt til at lave et nyt knob eller lave et dukketeater i Lego. Der er rigtig mange muligheder for at blive aktiveret under hjemmespejd. Vi smider nogle opgaver op på vores facebookside, og så kan alle drage nytte af dem. Kun fantasien sætter i princippet grænsen," lyder det fra spejdergruppen DDS Stenlænderne.

Hjemmespejd-tiltaget blev startet af en initiativrig leder fra de Blå Spejdere Stenlænderne. Nu erhåbet, at andre spejdergrupper kan blive inspireret.

"Alle må bruge/dele opslag på hjemmespejd, men hvis man vælger at tjene penge på noget fra hjemmespejd, så henstiller vi til, at man donerer dem til sygdomsbekæmpelse," lyder det fra DDS Stenlænderne.

Får et mærke

"Der er blevet foldet kopper af papir, snittet skovvenner, bundet avancerede knob og meget andet. Alt sammen dokumenteres med billeder på Facebook. Når corona-pausen er slut belønnes spejderne med et mærke til uniformen. Vi vil gerne skabe oplevelser til børnene også, når de ikke kan komme til spejder. Samtidig håber vi, at oplevelserne kan skabe fællesskab mellem spejderne bagefter," siger gruppeleder Sidse Wiik.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?