21. september 2020
Der bliver plads til 41 biler mere ved Veksø Station. Samtidig skal der opføres et sundhedshus.
Der bliver plads til 41 biler mere ved Veksø Station. Samtidig skal der opføres et sundhedshus.
Foto: Kenneth Tanzer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere liv ved Veksø Station: Sundhedshus og flere p-pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere liv ved Veksø Station: Sundhedshus og flere p-pladser

"Huset Levebobler" er på vej, samtidig med at byrådet har godkendt 41 ekstra pladser

Lokalavisen Egedal - 12. februar 2020 kl. 10:36
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er udsigt til betydeligt mere liv og trafik omkring Veksø Station.

Et helt nyt sundhedshus skal etableres her, samtidig med at byrådet har godkendt etableringen af 41 nye parkeringspladser.

Sundhedshuset får navnet "Huset Levebobler", og vil slå sig op som et sted med plads til både gravide, barslende kvinder og mænd og nye familier.

Der vil være forskellige tilbud til gravide og vordende og nybagte forældre, med foredrag, café, babyrytmik, workshops og gymnastik. Men også mere brede sundhedstilbud som yoga, pilates, massage og vægttab.

Det oplyser Cecilie Kloster Olsen, der vil stå for huset, til Lokalavisen. Hun tilføjer, at der bliver indvielse den 5. marts.

"Med Huset Levebobler har vi fået et spændende og usædvanligt projekt ind på Veksø Station. Det kommer til at skabe liv i stationen, og det kommer ikke kun brugerne af stedet til glæde, men vores kunder får også en bedre oplevelse, når de ankommer til en station, hvor der sker noget", siger Niels A. Dam, chef for Bygherre og Entreprise i DSB.

"I projektet "Nyt liv på stationerne" arbejder vi netop målrettet med at genskabe liv på landets tomme og halvtomme stationer, og dette projekt passer perfekt ind i det arbejde."

Hvornår det nye sundhedshus åbner, har det ikke været muligt at få oplyst endnu.

Måske flere stationer

Samtidig har et enigt byråd besluttet på sit seneste møde at godkende en bevilling på 2,1 millioner kroner til 41 nye parkeringspladser.

Beslutningen kom ikke som en overraskelse, da udvidelsen af parkeringsforholdene ved stationen var en del af budgetaftalen for 2020.

De 41 nye pladser skal oprettes syd for banen, i forbindelse med de allerede eksisterende parkeringsarealer her.

I alt forventes de nye parkeringspladser at koste 4,17 millioner kroner, og DSB har indgået en aftale med Egedal Kommune om at betale halvdelen af udgifterne til projektering, undersøgelser og anlæg af pladserne.

Projektet skal udbydes til endelig projektering, der skal afgøre de nærmere detaljer for anlægsarbejdet.

Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget, håber, at også andre S-togsstationer i Egedal - Kildedal, Stenløse og Ølstykke - kan tilgodeses med flere p-pladser på længere sigt.

"Hvis der er overskydende midler fra projektet ved Veksø, vil de blive anvendt til at forbedre parkeringsforholdene på kommunens øvrige stationer", siger han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?