5. juni 2020
Per Olsen, formand LO Hovedstaden.
gallery icon

Se billedserie

Per Olsen, formand LO Hovedstaden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LO og Dansk Byggeri: "Der skal holdes gang i Egedal"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LO og Dansk Byggeri: "Der skal holdes gang i Egedal"

Borgmester Karsten Søndergaard har af LO Hovedstaden og Dansk Byggeri fået tilsendt otte ideer, der både kommer arbejdsgivere og arbejdstagere til gode i Egedal

Lokalavisen Egedal - 20. maj 2020 kl. 13:15
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Per Olsen, formand LO Hovedstaden og Jørgen Simonsen, formand Dansk Byggeri Nordsjælland, er på banen med en række ideer og tiltag, der skal holde holde gang i Egedal Kommune under corona-krisen.

"Tiden er inde til stærke initiativer og kreative idéer, fordi coronaen, som bekendt, raser i vores samfund og efterlader mange triste skæbner i sit kølvand. Værst er det selvfølgelig for dem, som rammes af sygdom og død - men der er også voldsomt og livsomvæltende for de mange, som mister deres arbejde eller må lukke deres foretagender," lyder det fra Per Olsen og Jørgen Simonsen.

I fællesskab har de sendt otte ideer til Egedal-borgmester Karsten Søndergaard. Det handler blandt andet om at fremrykke planlagt anlægsarbejde, iværksætte energi- og klimarenovering af bygninger, foretage klimasikring, øge vedligeholdelsen af kommunale veje og stisystemer, være ekstra obs på at oprette praktikpladser, så de unge kan uddanne sig, tildele hurtigere sygedagpengerefusion, indføre politisk hastebehandling af ansøgning om kommunal garantistillelse indenfor den almene boligsektor og suspendere eller afskaffe lejebetaling på offentligt vejareal.

"Disse initiativer kan medvirke til at holde hånden under erhvervslivet og arbejdspladserne i Egedal. Det er forslag, som kommer både arbejdsgivere og arbejdstagere til gode og vi håber, at borgmesteren kan finde inspiration i dem.

Dertil kommer, at vi gerne vil takke for de mange initiativer, som kommunen allerede har taget," siger Per Olsen og Jørgen Simonsen.

Egedal-borgmester Karsten Søndergaard er positiv over henvendelsen fra LO Hovedstaden og Dansk Byggeri Nordsjælland.

Har sat flere ting igang

"Jeg er glad for, at både LO Hovedstaden og Dansk Byggeri Nordsjælland er interesseret i, hvad vi går og laver i Egedal Kommune, for det giver mig anledning til at nævne de ting, vi har sat i søen for at holde gang i de lokale hjul. Ud over at vi har fremrykket anlægsinvesteringer for 28 mio. kr. - her indgår i øvrigt 1,5 mio. kr. til vedligehold af asfalt, så har vi startet en køb lokalt-kampagne, hvor vi indgår lokale indkøbsaftaler for at støtte det lokale erhvervsliv," siger Karsten Søndergaard og fortsætter:

"Samtidig reklamerer vi hos "Vores Egedal" hvor vi også opfordrer borgerne til at købe lokalt. Vi har fordoblet vores annoncering i Lokalavisen Egedal og haft annoncer i erhvervstillægget i Amtsavisen for at bakke om de lokale medier. Under corona-krisen er der afholdt virtuelle møder med erhvervslivet, hvor de har fået hjælp og rådgivning om corona-situationen, og blevet tilbudt virtuelle sparringsmøder med kommunens erhvervsteam. Det er blot nogle af de initiativer vi har sat i gang."

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?