28. februar 2021
Ib Sørensen, der her ses med sin datter og partikollega Vicky Holst Rasmussen, ser tilbage på en række gode år i spidsen for Socialdemokraterne i Egedal. Arkivfoto
Ib Sørensen, der her ses med sin datter og partikollega Vicky Holst Rasmussen, ser tilbage på en række gode år i spidsen for Socialdemokraterne i Egedal. Arkivfoto
Foto: PETER RAHBEK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genopstiller ikke til borgmesterpost: "Det har krævet mange overvejelser"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genopstiller ikke til borgmesterpost: "Det har krævet mange overvejelser"

Socialdemokratiets spidskandidat og gruppeformand, Ib Sørensen, har valgt at han ikke vil genopstille til borgmesterposten i 2021

Opdateret 09. marts 2020 kl. 11:17
Lokalavisen Egedal - 09. marts 2020 kl. 11:06

Socialdemokratiet i Egedal skal have ny spidskandidat til kommunalvalget i 2021.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Partiets spidskandidat og gruppeformand Ib Sørensen har valgt at han ikke vil genopstille til borgmesterposten i 2021.

"Efter mange, lange og modne overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op til valget som Socialdemokratiets spidskandidat/borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2021, men at jeg i stedet vil være på opstillingslisten der hvor medlemmerne ønsker det. I december 2019 orienterede jeg Partiforeningens formand og næstformand om, at jeg havde truffet denne beslutning. I januar 2020 blev partiforeningens bestyrelse ligeledes orienteret om, at jeg på Generalforsamlingen den 7. marts 2020 ville meddele dette til medlemmerne og dermed offentliggøre min beslutning," lyder det fra Ib Sørensen, som ved kommunevalget i 2017 kunne skimte borgmesterkæden.

"Kommunalvalget i 2017 var på mange måder en "gyser". Borgmesterposten var meget tæt på at kunne skifte, og jeg kunne (måske) blive borgmester i Egedal kommune. Det lykkedes desværre ikke, selvom det var det bedste valg i den periode jeg har været Spidskandidat for partiet. Det må siges at være et rigtigt godt udgangspunkt for det kommende valg i 2021. Jeg har altid været ydmyg overfor den tillid medlemmerne har vist mig og jeg har altid gjort mit bedste for at leve op til denne tillid. Jeg har altid opfattet det at være spidskandidat, som partiets "fællestillidsmand". På samme måde, som tillidsmanden på en arbejdsplads arbejder for at få de bedste forhold for sine kolleger, har jeg arbejdet for at opnå den størst mulige indflydelse til vores parti og dermed de bedste muligheder for gode politiske resultater til glæde og gavn for både socialdemokrater og andre i Egedal kommune," siger Ib Sørensen og fortsætter:

Kæmpe glæde

"Det har været en kæmpestor glæde for mig, at have været med til at skabe gode forhold for borgerne. At holde mennesket i fokus og hele tiden tænke på de svageste i vores samfund. At skabe gode levevilkår for både børn, unge, seniorer og de gamle," siger Ib Sørensen, som også har været med til at udvikle kommunens boligområder med forskellige boligformer.

"Egedal er en grøn energi kommune i rivende udvikling, og den er blevet én af de første kommuner i Danmark med krav til energirigtigt byggeri. Det er noget, som jeg er meget stolt over at have stået i spidsen for. Jeg har været med til at tage mange store og også svære økonomiske beslutninger. Vedtagelsen af den 10-årige investeringsplan på 1,2 mia. kr. i 2018, det er en af de beslutninger, jeg er rigtig stolt af. Stolt fordi et meget stort flertal i Byrådet var ansvarlige og turde sætte det "lange lys" på og skabe det økonomiske grundlag, der er nødvendigt for at få bygget og ombygget vores skoler, give bedre og nye muligheder til kultur-og fritids tilbud og ikke mindst skabe værdige boligforhold for de borgere, hvor det er nødvendigt, at bo på institution eller plejecenter," siger han.

Jagter ny kandidat

Hvem der skal være Socialdemokratiets nye spidskandidat, er stadig usikkert. På partiets generalforsamling blev der nedsat et valgudvalg, som nu trækker i arbejdstøjet for at få valgt en ny spidskandidat.

"Foreløbig er to navne kommet til partiets og valgudvalgets kendskab. Det drejer sig om Henriette Thirup-Bielefeldt og Vicky Holst Rasmussen, der begge sidder i byrådet for Socialdemokratiet i Egedal Kommune," oplyser partiet.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?