11. august 2020
Ophævelsen af besøgsrestriktioner på blandt andet plejehjem betyder, at pårørende vil kunne aflægge besøg såvel inde som ude, så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges.
Ophævelsen af besøgsrestriktioner på blandt andet plejehjem betyder, at pårørende vil kunne aflægge besøg såvel inde som ude, så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I dag ophæves besøgsrestriktionerne: Sådan ser det ud i Egedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag ophæves besøgsrestriktionerne: Sådan ser det ud i Egedal

Egedal Kommune har udarbejdet anbefalinger i forbindelse med besøg på plejecentrene

Lokalavisen Egedal - 02. juli 2020 kl. 13:08
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er i dag, torsdag den 2. juli, at regeringen åbner endnu mere op for besøg på blandt andet plejehjem og sygehuse.

Ophævelsen af besøgsrestriktioner betyder, at pårørende vil kunne aflægge besøg såvel inde som ude, så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges.

I Egedal Kommune understreger man dog, at det fortsat er op til lederen at sikre, at besøg på såvel indendørs som udendørs arealer sker med afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger, ligesom besøg gennemføres på en forsvarlig måde.

Derfor har kommunen udarbejdet anbefalinger i forbindelse med besøg på plejecentrene.

"Det vil være muligt for besøgende der ønsker det, at få udleveret mundbind ved henvendelse til afdelingens personale. En forudsætning for besøg er, at at beboeren er rask og uden symptomer, ligesom man som besøgende er rask og uden symptomer," lyder det fra Egedal Kommune.

Meddeler et besøg

Selvom besøgsrestriktionerne altså nu bliver ophævet, så anbefaler kommunen, at man som besøgende fortsat meddeler sit besøg til afdelingen inden ankomsten.

"På denne måde kan personalet bistå med at sikre besøg afvikles forsvarligt og med afsæt i Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Vi anbefaler også, at besøgende primært opholder sig i beboerens egen bolig og/eller benytter plejecentrets udendørs arealer og besøgsfaciliteter. Derudover anbefaler vi, der hvor det er muligt, at besøgende benytter indgangen til boligen fra have eller terrasse," lyder det fra kommunen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?