4. juli 2020
Der er grund til glæde i Ledøje-Smørum Fodbold. Klubben kan se frem til et nyt lysanlæg og en ny kunstgræsbane. Arkivfoto
Der er grund til glæde i Ledøje-Smørum Fodbold. Klubben kan se frem til et nyt lysanlæg og en ny kunstgræsbane. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys fra byrådet: Ny kunstgræsbane og nyt LED-lysanlæg i Smørum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys fra byrådet: Ny kunstgræsbane og nyt LED-lysanlæg i Smørum

Egedal Kommune bruger 825.000 kroner på et nyt LED-lysanlæg på Ledøje-Smørums kunstgræsbane. Samtidig bliver der etableret en ny kunstgræsbane, som er finansieret af den lokale fodboldklub

Lokalavisen Egedal - 25. marts 2020 kl. 20:35
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I flere år har Ledøje-Smørum Fodboldklub kæmpet for en ny kunstgræsbane og bedre belysning på den eksisterende bane, men nu har kampen langt om længe kastet et positivt resultat af sig.

Her til aften kunne byrådet i Egedal Kommune nikke "ja" til et projekt, hvor den lokale fodboldklub kan se frem til både en ny kunstgræsbane samt et nyt LED-lysanlæg, der både kan oplyse den nuværende og kommende bane.

Det nye lys koster Egedal Kommune 825.000 kroner, mens kunstgræsbanen løber op i fire millioner kroner. Sidstnævnte investering hænger klubben dog på, som selv har fundet midlerne til den nye spilleflade, der efter planen vil kunne bruges af alle og indgå i den almindelige fordeling af idrætsfaciliteter.

Oprindeligt blev der afsat fem millioner kroner i kommunens investeringsplan, men efter efter en gennemgang med rådgiver og brugere, er projektet formet således, at klubbens ønsker kan opfyldes for fire millioner kroner.

Særlig glad

Etableringen af kunstgræsbanen vil følge samme tidsplan som lysanlægget. Det betyder, at arbejdet finder sted fra april til oktober, inden de nye faciliteter kan tages i brug i til oktober.

"Jeg er særlig glad for denne beslutning. Selvom der er lys på den nuværende bane, så skinner det, ifølge naboerne, alle andre steder end på banen. Det får vi gjort noget ved nu, ligesom klubbens store ønske om endnu en kunstgræsbane bliver indfriet. Det har ikke været vores plan at finde midlerne til en ny bane. Dem har klubben selv skaffet, hvilket er utroligt flot. Jeg kan også kun rose den proces og dialog, som vi har haft med klubben," sagde Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, på onsdagens byrådsmøde.

Venstres Bo Vesth kunne tilslutte sig støtten til Ledøje-Smørum, men han benyttede også lejligheden til at rette fokus mod anlægget i Stenløse.

"Det er fantastisk for Ledøje-Smørum, men det er mit håb, at denne sag kan få os til at kigge rundt på de øvrige anlæg i kommunen. Der er steder, hvor der mangler lys, så det her er forhåbentlig startskuddet," lød det fra Bo Vesth.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?