26. september 2020
NREP ønsker at lave lejeboliger og bofællesskab på Toftehøjskole-grunden. Med varierede boligstørrelser skal området henvende sig til en bred vifte af aldersgrupper og familieformer. Arkivfoto
NREP ønsker at lave lejeboliger og bofællesskab på Toftehøjskole-grunden. Med varierede boligstørrelser skal området henvende sig til en bred vifte af aldersgrupper og familieformer. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys fra byrådet: Her er fremtidsplanen for tomme skolegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys fra byrådet: Her er fremtidsplanen for tomme skolegrunde

Boliger, fællesskaber og grønne uderum er i fokus, når skolegrundene i Ølstykke og Smørum skal udvikles

Lokalavisen Egedal - 30. juni 2020 kl. 08:09

Byrådet i Egedal besluttede onsdag aften at indgå en udviklingsaftale med Generous Development ApS om udvikling af Søagerskolegrunden og med et datterselskab af Nordic Real Estate Partners (NREP) om udvikling af Toftehøjskolegrunden. Udviklingsselskaberne får forkøbsret på arealet.

"Det er to meget spændende udviklere, vi har fået med om bord her. Vi har valgt dem, fordi de ser områdets værdier og kan skabe en udvikling, der matcher den vi politisk ønsker for områderne. Der bliver plads til gode liv i varierede boformer. De to tidligere skoler kommer til at lægge grund til to spændende nye bydele," fortæller Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget.

NREP ønsker at lave lejeboliger og bofællesskab på Toftehøjskole-grunden. Med varierede boligstørrelser skal området henvende sig til en bred vifte af aldersgrupper og familieformer.

Boliger og bofællesskab

Projektet vurderes, at ville supplere det nuværende boligudbud i Ølstykke Stations by rigtig godt, samtidig med at de stærke fællesskaber, som skabes i området, også vil kunne bidrage positivt til udviklingen og hverdagen i hele Ølstykke Stationsby og bliver en del af den samlede helhedsplan.

Udviklingsteamet med NREP i spidsen skal i løbet af 2020 og 2021 udarbejde en udviklingsplan og en lokalplan. Når lokalplanen er endeligt vedtaget, igangsættes salget af ejendommene, og det forventes at være afsluttet omkring udgangen af 2021. Interesserede borgere vil ved borgermøder blive inddraget i den videre proces omkring udviklingen af det nye område.

Tæt på stationen

Olli Fischer, Investment Director i NREP, glæder sig over byrådets beslutning og til at arbejde sammen med Egedal kommune om Toftehøjskolegrunden:

"Området ligger attraktivt. Det er tæt på stationen og rekreative områder, og vi ønsker at udvikle grunden til et bæredygtigt og sammenhængende byggeri, som kan skabe fællesskaber på tværs af generationer," siger Olli Fischer.

Generous Development ApS vil skabe boliger, der sikrer en varieret beboersammensætning, hvor f.eks. børnefamilier og ældre vil kunne få glæde af hinanden. De vil arbejde med den blandede by, både i aldersgrupper og ejerformer. Boligtyperne skal således kunne understøtte det behov, der bl.a. er hos borgere, der i deres 3. alder ønsker, at blive i området og bo i et fremtidstænkt nyt byggeri. Og de skal rumme familien i vækst, så boligen kan optimeres i takt med, at der kommer børn til. Det forventes, at der både bliver etableret ejer- og lejeboliger, og der vil i det kommende udviklingsarbejde blive lagt stor vægt på arbejdet med områdets eksisterende kvaliteter, bæredygtighed og genanvendelse.

"Vi har fokus på den funktion en skole har for et lokalsamfund. Her skabes relationer på kryds og tværs af både alder og køn - ude og inde. Her deles viden og her udfolder sig mange fysiske aktiviteter," forklarer Anette Krarup, stifter og udvikler i Generous Development ApS.

"Det kommende Søager-husene skal videreføre disse kvaliteter i en skala, der indpasser sig i området og tilfører nye forbindelser for både eksisterende og kommende beboere," uddyber Anette Krarup.

Borgerinddragelse

Generous Development ApS og deres udviklingsteam vil nu udarbejde en udviklingsplan og lokalplan i løbet af 2020 og 2021. Her vil borgerinddragelse blive et vigtigt element i udvikling af det nye område. Derfor vil Generous' team i løbet af efteråret etablere sig på Søagerskole-grunden, og bl.a. skabe midlertidige aktiviteter og være synlige i hele processen med lokalplanarbejdet, så borgerne og interesserede kan være med til at præge udviklingen.

Når lokalplanen er endeligt vedtaget, igangsættes salget af ejendommene, og det forventes at være afsluttet omkring udgangen af 2021.

pressemeddelelse

Har debatten om sexisme taget overhånd?