5. juni 2020
Bylauget i Ganløse har nu fået udarbejdet en plan, der indeholder flere forslag til afvanding af Forten og til istandsættelse af gadekæret. Arkivfoto
Bylauget i Ganløse har nu fået udarbejdet en plan, der indeholder flere forslag til afvanding af Forten og til istandsættelse af gadekæret. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forten og gadekæret skal sættes i stand: Bylaug overvejer at søge støtte hos fonde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forten og gadekæret skal sættes i stand: Bylaug overvejer at søge støtte hos fonde

Ganløse Bylaug har fået udarbejdet en plan, der indeholder flere forslag til afvanding af Forten og til istandsættelse af gadekæret

Lokalavisen Egedal - 22. maj 2020 kl. 09:46
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bestyrelsen hos Ganløse Bylaug har i flere år kæmpet for at få forbedret arealet omkring Forten og gadekæret - blandt andet for at forbedre forholdene for dyrehold på Forten.

"Problemet et, at vandstanden i området er for høj, og en del af de får, der gik her, blev syge," lyder det fra Ganløse Bylaug i et skriv til sine medlemmer.

Men nu har bylauget fået udarbejdet en plan, der indeholder flere forslag til afvanding af Forten og til istandsættelse af gadekæret.

"Uanset hvilket forslag vi vælger, vil det koste et betydeligt beløb at gennemføre. Vi tænker, at vi på sigt, i samarbejde med kommunen og Naturstyrelsen, som hver har en ejerandel af arealet, kan gennemføre projektet. Dog har både kommunen og Naturstyrelsen givet udtryk for meget lille lyst til at betale, og vi tænker, at en mulig løsning vil være ansøgning om finansiel støtte hos diverse relevante fonde. For at fonde er villige til at yde tilskud kræves normalt aktiv borgerinddragelse," lyder det fra Ganløse Bylaug.

Arbejdsdag på søndag

Derfor gennemfører man på søndag den 24. maj fra klokken 10.00 til 14.00 en arbejdsdag på Forten, hvor man sammen, men hver for sig arbejder i små hold på afstand af hinanden.

"Vi skal have fjernet en masse bevoksning, så vi får et kønnere og mere velplejet område at se på og færdes i gennem sommeren," lyder det fra bylauget, som opfordrer sine medlemmer til at møde op ved læskuret på Forten – gerne med grensaks, håndsav, spade, handsker og god påklædning.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?