5. august 2020
Ganløse-spejderne har i flere måneder gået med udsigten til at blive hjemløse. Det førte i oktober til en demonstration med på Egedal Rådhus. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Ganløse-spejderne har i flere måneder gået med udsigten til at blive hjemløse. Det førte i oktober til en demonstration med på Egedal Rådhus. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forhandlinger i gang: Trængte Ganløse-spejdere er tæt på nyt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forhandlinger i gang: Trængte Ganløse-spejdere er tæt på nyt hjem

Egedal Kommune forhandler om et køb af spejderhytten på Viggatorp i Ganløse. Den skal efter planen huse byens spejdergruppe, der til august flytter fra Liselund

Lokalavisen Egedal - 14. januar 2020 kl. 05:50
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til august skal Ebbe Skjalmssøn Spejdergruppen i Ganløse flytte fra Liselund-bygningen i byens centrum.

Det har været et faktum siden slutningen af 2018, men det har længe ligget hen i det uvisse, hvor de lokale spejdere skulle så skulle placeres.

Nu tyder alt dog på, at en løsning ligger lige om hjørnet, for i disse dage forhandler Egedal Kommune med FDF Spejderne om at købe spejderhytten på Viggatorp i udkanten af skoven ved Farumvej.

"Jeg vil godt melde ud, at vi er i gang med forhandlingerne med FDF-spejderne, som ejer spejderhytten. De vil gerne sælge, og vi vil gerne købe, så grundlaget for en handel er på plads. Jeg kan ikke sige noget om en eventuel købspris, men jeg håber at komme i mål med forhandlingerne," siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune.

Optimal løsning

Hvis forhandlingerne skulle ende med en aftale, så mener Karsten Søndergaard, at Ganløse-spejderne kommer til at råde over en god hytte i smukke omgivelser.

"Jeg ser spejderhytten på Viggatorp som en optimal løsning. Jeg er med på, at nogle er for denne ide, mens andre er imod, men spejderhytten og området byder på masser af plads, ligesom børnene kan cykle vejen derud langs Farumvej. Efter min mening, så ligger den perfekt i forhold til det at være spejder," siger Egedals borgmester.

Ole Dalskov, bestyrelsesmedlem i Ganløse-spejdergruppen, lægger ikke skjul på, at Viggatorp-placeringen er den næstbedste løsning.

Det næstbedste

"Det er jo ingen hemmelighed, at vi helst var blevet i Liselund-bygningen, hvor vi har været i over 40 år. Det var vores første prioritet, og vi har også forsøgt at komme med forskellige løsningsmodeller, så vi kunne blive centralt i byen, men når den dør er lukket, så er Viggatorp det næstbedste. Vores spejdere kan cykle derud, og selve hytten er oplagt til møder og så videre, men vi har en masse udstyr, som kan blive svært at få plads til," siger Ole Dalskov , der afventer kommunens forhandlinger.

"Der er afgivet et købstilbud, og så må vi, hvad det ender med. Vi håber på en hurtig løsning, for hvis vi skal være ude af Liselund til august, så skal der ikke gå meget længere. Vi flytter ikke bare ud fra den ene dag til anden i en periode, hvor der også er spejderlejre og andre aktiviteter," siger Ole Dalskov.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?