16. juni 2021
Eleverne fra 9A på Stenløse Privatskole gik med stor begejstring til opgaverne på "Engineering Day". Foto: Stenløse Privatskole
Eleverne fra 9A på Stenløse Privatskole gik med stor begejstring til opgaverne på "Engineering Day". Foto: Stenløse Privatskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fine ingeniør-evner: Lokale skole-elever byggede modeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fine ingeniør-evner: Lokale skole-elever byggede modeller

9.A på Stenløse Privatskole fandt spændende løsninger under det landsdækkende event "Engineering Day"

Lokalavisen Egedal - 11. november 2020 kl. 07:01
Af Kenneth Tanzer

Det landsdækkende event "Engineering Day", som blev gennemført i uge 45 på skoler over hele landet, var i år også på skemaet på Stenløse Privatskole, hvor 9A og deres lærer Benedikte Gang fik én på opleveren.

Eventet har til formål at få engagerede elever fra hele Danmark til udnytte deres naturfaglige viden til at bygge prototyper, som løser virkelige problemstillinger.

"Vi brugte dagen på at lave spændende undersøgelser af forskellige materialers friktion og styrke, så de efterfølgende kunne bygge et energivenligt transportmiddel, som kunne flytte en pakke 30 cm. uden at de skubbede den direkte med hånden," siger Benedikte Gang.

Hun understreger, at klassen fik konstrueret mange interessante modeller, hvor de både anvendte elastikker, hjul og snore til at flytte pakken.

"Eleverne var så optaget af opgaven, at de havde meget svært ved at løsrive sig fra arbejdet, så måske har nogen af eleverne fået lyst til at tage en ingeniøruddannelse efter den sjove og lærerige dag," siger Benedikte Gang.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?