5. juni 2020
"Med andefødderne vil vi vise borgerne, at de er tæt på store naturoplevelser," lyder det fra Ib Sørensen, planudvalgsformand i Egedal Kommune.
"Med andefødderne vil vi vise borgerne, at de er tæt på store naturoplevelser," lyder det fra Ib Sørensen, planudvalgsformand i Egedal Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find naturen fra Ølstykke "down-town"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find naturen fra Ølstykke "down-town"

Følg andefødderne til spiselige morkler og sjældne fugle - alt sammen en del af byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby

Lokalavisen Egedal - 21. maj 2020 kl. 07:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De midlertidige byrumsforsøg i Ølstykke Stationsby fortsætter på trods af Corona- - om end på anden vis end planlagt. Projektet Find Naturen kan nemlig godt afvikles trods Corona.

Tirsdag den 2. juni vil byplanlæggere fra Egedal Kommune spraymale andefødder, der leder dig fra torvet og ud i naturen ved Skenkelsø sø og Storesø-Lyngen.

"Med andefødderne vil vi vise borgerne, at de er tæt på store naturoplevelser. Det tænker man nok ikke altid på, når man går og kigger ned i fliserne. Men så vil andefødderne minde en om, hvor heldig man som borger i Ølstykke Stationsby, egentlig er," fortæller Ib Sørensen, der er formand for Planudvalget.

Andefødderne viser vej til blandt andet områder med spiselige morkler, vilde orkideer, sjældne fugle og søde køer.

Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby er et led i arbejdet med en helhedsplan for Ølstykke og følger op på de input, som borgere kom frem med, da der blev afholdt Projektkontor på Ølstykke Bibliotek.

Nærheden til naturen

Her kom det bla frem, at borgere synes, at en af Ølstykke Stationsbys helt store kvaliteter er nærheden til de store naturområder Storesø-Lyngen og Skenkelsø Sø, men at det er svært at finde derud. Byrumsforsøget Find Naturen har således til formål at opfordre til bevægelse og aktivitet, ved at skabe opmærksomhed på de bynære naturområder, der ligger omkring Ølstykke Stationsby.

Tidligere blev der tændt for byrumsforsøget Lys på Byen med lysværket på torvet i Ølstykke Stationsby, og tre yderligere projekter vil komme til, når Corona igen tillader, at vi samles i fællesskab.

"Egedal Kommune arbejder med borgerdialog som et fundament for verdens bedste hverdag. Kommunens borgere skal inddrages inden de politiske beslutninger træffes. Og Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby, hvor borgerne inddrages i arbejdet med en helhedsplan, er et levende eksempel på dette. Når andefødderne er sprayet skal byrumsforsøget stå sin test og tiden vise, om borgerne i Ølstykke Stationsby nemmere finder vej til naturen - og om en permanent adgang til naturen, skal sikres i den kommende helhedsplan," lyder det i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?