13. august 2020
Egedal Kommune gennemfører nu en sammenlægning af det samlede specialtilbud på dagtilbudsområdet. Arkivfoto
Egedal Kommune gennemfører nu en sammenlægning af det samlede specialtilbud på dagtilbudsområdet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faglige kompetencer rykker sammen: Egedal samler nyt specialtilbud i Veksø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faglige kompetencer rykker sammen: Egedal samler nyt specialtilbud i Veksø

Byrådet i Egedal har besluttet, at det nye samlede specialtilbud på dagtilbudsområdet skal placeres i institutionen "De 4 årstider" i Veksø

Lokalavisen Egedal - 26. marts 2020 kl. 07:28
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En Rambøll-analyse fik i starten af året Familieudvalget i Egedal Kommune til at samle alle specialtilbud på dagtilbudsområdet i ét samlet tilbud.

Onsdag aften valgte byrådet at gå i samme fodspor og godkende sammenlægningen, hvilket betyder, at det nye samlede specialtilbud bliver navngivet "Hyldeblomsten" og får base i Veksø-institutionen "De 4 årstider".

"Nu kan vi blive bedre til at møde børnene, hvor de er," lød det fra Carina Buurskov (V), formand for Familieudvalget, inden hun redegjorde for selve beslutningen.

"Vi har specialtilbud i Smørum, Ølstykke og Stenløse, men det er et sårbart set-up, og tilbuddet kan styrkes ved at samle det. Det er konklusionen i Rambølls analyse. En sammenlægning under ét tag vil frigive plads, og så vil det give en styrkelse, fordi vi samler fagligheden omkring børnene. Derudover vil vi kunne skabe nye synergier og videndeling på det specialpædagogiske område," sagde Carina Buurskov, som fik opbakning fra Helle Anna Elisabeth Nielsen (B)

"Jeg hilser det her velkomment. Det giver mening at samle vores specialtilbud og kompetencer, for det er den vej udviklingen går på området," sagde den radikale politiker.

Flytter efter sommerferien

Der åbnes op for muligheden for, at børn kan være i "Hyldeblomsten" i kortere perioder for derefter at vende tilbage til almenområdet. Administrationen oplyser endvidere, at der er fokus på at bevare børnenes mulighed for tæt tilknytning til almenområdet.

"Dermed understøttes børnenes udvikling eksempelvis ved, at de fortsat kan spejle sig i børn fra almenområdet," lyder det fra kommunens administration.

Flytningen af de lokale specialtilbud på dagtilbudsområdet bliver gennemført i løbet af sommeren, så opstarten i de nye rammer kan ske umiddelbart efter ferien.

"Ved at gennemføre flytningen om sommeren, så kan vi skabe så få gener som muligt for børn, forældre og medarbejdere," sagde Carina Buurskov.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?