19. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En milesten blev flyttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En milesten blev flyttet

Torsdag formiddag blev en gammel milesten flyttet fra daginstitutionen Paletten til Skenkelsø Mølle. Her skal den indgå som en del af samlingen

Opdateret 04. juni 2020 kl. 00:05
Lokalavisen Egedal - 25. november 2011 kl. 06:30
Af Jesper Kappel

Klokken 10.15 torsdag formiddag var der en del flere voksne på legepladsen hos daginstitutionen Paletten i Ølstykke end normalt. Grunden til det var, at på legepladsen stod en meget interessant sten - en milesten.
"Da vi diskuterede i kulturudvalget, om stenen skulle flyttes, vidste vi ikke, at der faktisk står noget på stenen. Det er fantastisk, at det ikke er slidt af," fortæller formanden for Kulturudvalget i Egedal Kommune Jens Jørgen Nygaard, der var med til at flytte stenen.
På stenen står der 1 3/4 mil, og så vidt man ved, så har den stået ved vej A6, der var en af kongevejene i gamle dage. Stenen blev flyttet fra vejen, da Danmark gik fra mil til metersystemet, og blev formentlig flyttet hen til krydset mellem Frederiksborgvej og den gamle Frederikssundsvej. Her har den stået som pynt og blev med stor sandsynlighed flyttet, da vejene på et tidspunkt skulle udvides. Herefter blev den flyttet hen til materielgården i gamle Ølstykke Kommune, og da Egedal Kommune blev skabt, blev materielgården nedlagt, og i stedet blev børneinstitutionen Paletten bygget. Her har den så stået indtil torsdag formiddag, hvor den blev gravet op og kørt de få kilometer hen til Skenkelsø Mølle, hvor den har fået plads lige ved indgangen til gårdspladsen. Her skal den indgå i museets samling, hvilket betyder at alle interesserede kan se stenen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?