10. august 2020
Gymnastikken i både Ølstykke og Smørum er blandt de foreninger, der vil blive berørt af skolelukninger, hvis kommunen ikke finder en løsning, advarer EIF. Arkivfoto.
Gymnastikken i både Ølstykke og Smørum er blandt de foreninger, der vil blive berørt af skolelukninger, hvis kommunen ikke finder en løsning, advarer EIF. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egedal-foreninger advarer: Skole-lukninger kan give mangel på lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egedal-foreninger advarer: Skole-lukninger kan give mangel på lokaler

Vi risikerer, at over 1.200 aktive brugere står uden lokaler fra 2021, lyder det fra Egedal Idræts Fællesskab (EIF)

Lokalavisen Egedal - 18. juni 2020 kl. 13:15
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beslutningen om lukning af Søagerskolen i Smørum og Toftehøjskolen i Ølstykke kan gå hen og give store problemer for idrætsforeningerne. Så store, at det kan risikere at betyde, at flere foreninger står uden lokaler fra 2021.

arrow Læs også: Udvalgsformand: "Ingen foreninger kommer til at stå uden tag over hovedet"

Sådan lyder advarslen fra Egedal Idræts Fællesskab (EIF), der er en paraplyorganisation for flere foreninger i Egedal.

De to skolers gymnastiksale har i flere år været anvendt som et led i idrætsforeningernes virke, og hos EIF frygter man, at lukningerne vil berøre over 1.200 aktive brugere.

Kan berøre endnu flere

"Det er 1.200 idrætsudøvere, der skal genplaceres et eller andet sted. Det har vi hårdt brug for en løsning på", siger Paw Meineche Marnæs, formand for EIF.

"Vi har haft en del møder med kommunen, og det seneste var tilbage i februar. Her blev vi lovet et svar, men siden har vi intet hørt. Vi synes, at vi hele tiden banker på dørenen, og vi synes kommunen snart skal komme med en meldning."

Mens LSI Gymnastik benytter sig af Søagerskolen, holder Ølstykke-sportsgrene som karate, taekwondo, gymnastik og skytteforening til på Toftehøjskolen.

"Det kan komme til at berøre mange flere end de 1.200. For hvis det betyder, at de skal rykke ind i faciliteter, der benyttes af andre foreninger i dag, vil det jo berøre dem der hidtil har benyttet sig af lokalerne", siger Paw Meineche Marnæs.

Foreslår udvidelser

EIF spejder mod sæson 2021-2022 som der hvor problemet vil opstå, hvis der ikke er fundet en løsning inden. Foreningerne har fået lovning på, at sæsonen i år, 2020-2021, er sikret, men et år er ikke lang tid til at sikre sig mod pladsmangel, lyder det fra organisationen.

"Allerede nu her, henover sommeren, kan skytteforeningen få et problem", siger Dan Haugbøl, næstformand i EIF.

Fra organisationens side har man fremlagt nogle forslag til Egedal Kommune om hvordan situationen med de berørte foreninger i Ølstykke og Smørum kan løses.

For eksempel har man spilet ud med at udvide Ølstykke hallen med en kampsports-sal og en gymnastiksal, hvor begge sale kan bruges til andre aktiviteter. En skydebane i kælderen på en ny trængshal har også været nævnt, samt at udvide Hampelandskolens hal med en hal i fuld størrelse, men opdelt i sale og redskabsrum.

I den sydlige ende af kommunen har EIF foreslået at udvide Smørum Idrætscenter hal-3 til fuld hal, og uddvide Boesagerskolens gymnastik/svømmesal i højden.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?