9. august 2020
Her ses kortet over det store område i Ølstykke, der er omfattet af fjernvarme-projektet fra Egedal Fjernvarme A/S. Foto: Egedal Kommune
Her ses kortet over det store område i Ølstykke, der er omfattet af fjernvarme-projektet fra Egedal Fjernvarme A/S. Foto: Egedal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter høring: Grønt lys til fjernvarme-projekt i Ølstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter høring: Grønt lys til fjernvarme-projekt i Ølstykke

Byrådet i Egedal har godkendt de store fjernvarme-planer for "Dronningekvarteret" i Ølstykke

Lokalavisen Egedal - 03. juli 2020 kl. 15:18
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er den god nok.

Et stort fjernvarme-projekt ser dagens lys i det såkaldte "Dronningekvarter" i Ølstykke, der blandt andet dækker Dronning Dagmars Vej, Dronning Ingrids Vej, Dronning Margrethes Vej, Københavnsvej samt Gl. Ølstykke og Bryggertorvet.

På det seneste byrådsmøde i Egedal Kommune blev det bæredygtige projektforslag godkendt efter afslutningen på en fire uger lang høringsfase.

"Høringen er overstået, og der er kun kommet et enkelt høringssvar, så vi anbefaler at gå videre med dette projekt," sagde Bo Vesth, (V) formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.

Det ene høringssvar er kommet fra EVIDA, der dog ikke gør indvindinger imod projektet. Derfor kunne et enigt byråd nikke ja til projektforslaget, der er fremsendt af Egedal Fjernvarme A/S, som altså kommer til at forsyne Ølstykke-området med fjernvarme.

Godkendelsen fra byrådet er dog givet med to forbehold. Det ene går ud på, at selskabet ikke kan skyde anlægsarbejdet i gang, før udløb af klagefrist eller afgørelsen af en eventuel klagesag.

Derudover kan selskabet ikke begynde anlægsarbejdet, før man har indgået bindende aftaler med forbrugerne i området om tilslutning på 30 procent svarende til projekforslagets forudsætninger det første år.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?