12. juli 2020
Henrik Haagendrup, projektleder hos Special-Teknik A/S i Ølstykke, ses her med virksomhedens hidtil eneste foddispenser. Den er placeret hos tøjbutikken Butik Charlotte i Egedal Centret, men nu er flere dispensere på vej til lokalområdet. Fotos: KT
gallery icon

Se billedserie

Henrik Haagendrup, projektleder hos Special-Teknik A/S i Ølstykke, ses her med virksomhedens hidtil eneste foddispenser. Den er placeret hos tøjbutikken Butik Charlotte i Egedal Centret, men nu er flere dispensere på vej til lokalområdet. Fotos: KT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-succes: Ølstykke-virksomhed fremstiller foddispenser til håndsprit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-succes: Ølstykke-virksomhed fremstiller foddispenser til håndsprit

Special-Teknik A/S i Ølstykke har tænkt kreativt under corona-krisen og designet en håndfri foddispenser til håndsprit. Nu stiger efterspørgslen, og den lokale virksomhed er klar til at producere 25-30 stykker til Egedals forretninger og virksomheder

Lokalavisen Egedal - 03. juni 2020 kl. 15:44
Af Kenneth Tanzer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Det kan godt vise sig at blive en god forretning for os, men nu må vi se."

Henrik Haagendrup, projektleder hos Special-Teknik A/S i Ølstykke, er stadig i det beskedne hjørne, når han skal sætte ord på forventningerne til virksomhedens nyeste opfindelse - en håndfri foddispenser til håndsprit.

Indtil videre har Special-Teknik også kun fremstillet en enkelt foddispenser, som har mødt kunderne i virksomhedens lokaler på Tinghøjvej, men allerede nu er efterspørgslen steget så markant, at flere foddispensere er på vej.

"Vi har fået flere bestillinger, så nu går vi i gang med at producere 25-30 stykker til 2399 kroner stykket. De skal være klar om tre uger, og det når vi også," siger Henrik Haagendrup til Lokalavisen.

Han glæder sig over, at de nye ordre kommer fra erhvervsdrivende i Egedal.

"Det er fantastisk, at lokalområdet har fået øjnene op for vores fremstilling. Det er nemlig lokale virksomheder og forretninger, som har bestilt en dispenser," siger Henrik Haagendrup.

Kan du se jeres foddispenser ramme endnu bredere end butikker og firmaer fra Egedal?

"Jo, det kan jeg sådan set godt, men i første omgang tænker jeg mest på den korte bane, og her er Egedal vores nærliggende marked. Vi vil også gerne give Egedal Kommune mulighed for at hoppe med på vognen, for jeg kan godt se for mig, at skolerne kan få glæde af en foddispenser til håndsprit. Den har jo den indlysende fordel, at man helt slipper for at røre ved noget for at få håndsprit ud i sine hænder. Jeg vil da heller ikke afvise, at vores produktion kan være interessant for sundhedsmyndighederne," siger Henrik Haagendrup.

Han fik ideen til en håndfri foddispenser i april-maj måned, da virksomheden skulle genåbne for fysisk kunde-kontakt i Ølstykke.

Skiller sig ud

"Normalt producerer vi specialudstyr, men vi arbejder også med produktudvikling, så vi tog chancen og kastede os ud i en produktion. Den første var til os medarbejdere, men den var ikke særlig køn for at sige det ligeud, så vi valgte at producere en anden og noget kønnere dispenser, som kunderne kunne gøre brug af. Den har de taget godt imod, og siden er det gået slag i slag," siger Henrik Haagendrup.

En anden dansk virksomhed har også fremstillet en foddispenser til håndsprit, men den kræver en rund håndsprit-beholder.

"Vi har valgt at lave en foddispenser, som kan bruges til alle typer flasker/beholdere - uanset om de er store og små eller runde og firkantede. Det er en fordel at den passer til alle størrelser, og så ligger der også noget smart i, at dispenseren kan justeres til lige præcis den dose som er ønsket, da håndsprit jo efterhånden er blevet meget dyrt," siger Henrik Haagendrup, der mener, at behovet for håndsprit er med til afgøre fremtiden for den nye foddispenser.

"Vi befinder os stadig i corona-krisen, hvor det anbefales at holde én meters afstand og brug af håndsprit - så længe der er efterspørgsel på håndsprit, så kan der være brug for vores fremstilling," siger han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?