23. april 2021
Alt tyder på, at der om ganske få år kan etableres en ny daginstitution i Ølstykke. Foto: Adobe/Stock
Alt tyder på, at der om ganske få år kan etableres en ny daginstitution i Ølstykke. Foto: Adobe/Stock
Foto: Animaflora PicsStock - stock.ado
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgettet giver muligheder: Ny Lærkeskole i spil og ny daginstitution på vej til Ølstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgettet giver muligheder: Ny Lærkeskole i spil og ny daginstitution på vej til Ølstykke

I det nye Egedal-budget er der sat penge af til etableringen af en ny daginstitution i Ølstykke. Derudover har partierne besluttet at udarbejde en finansierings- og byggeplan for Lærkeskolen i Stenløse

Lokalavisen Egedal - 25. september 2020 kl. 16:08
Af Kenneth Tanzer

Den nye budgetaftale i Egedal har stor fokus på både dagtilbud- og skoleområdet.

arrow Læs også: Store natur-planer: Penge sat af til naturcenter, læringsrum og en forhindringsbane

Således har partierne bag budgettet fundet midler, der med en række investeringer kan styrke de to områder.

For de helt små bliver der blandt andet sat penge af til øgede normeringer i dagtilbud samt efteruddannelse af de pædagogiske assistenter og medhjælpere.

Derudover bliver børnehuset Hvidehøj i Ganløse udvidet, ligesom der sker en reetablering af dagtilbudspladser i Tryllefløjten i Ølstykke.

Og så er der i budgettet afsat 43 mio. kr. til en ny daginstitution i Ølstykke.

"Vi havde i forvejen afsat 28 mio. kr. til udvidelser af eksisterende institutioner, men nu har vi valgt at smide flere penge i området, så vi giver os selv muligheden for at etablere en ny daginstitution i Ølstykke. Kigger vi på børnetallene, så står vi med et behov i 2024, så på det tidspunkt er det realistisk," siger Egedal-borgmester Karsten Søndergaard, som ser for sig, at den nye daginstitution kan placeres i den nye bydel ved rådhuset og det kommende plejecenter.

God placering

"Det vil være en god placering, da kendskabet mellem børn og ældre giver nogle gode relationer," siger Karsten Søndergaard til Lokalavisen.

Også på skoleområdet åbner budgettet op for nye og spændende planer, der i sidste ende kan ende med etableringen af en ny "Lærkeskole".

"I vores investeringsplan er der afsat nogle midler til Distrikt Stenløse, som Lærkeskolen hører under. Når vi beslutter os for at udarbejde en finansierings- og byggeplan for etablering af en ny Lærkeskole, så handler det om at finde ud af, hvad vi skal med skolen. Skal vi renovere den nuværende matrikel eller skal vi kigge mod en anden løsning, der hedder etablering af en helt ny skole i området. Det er nogle af de spørgsmål, som vi skal sætte os ned og finde svar på. Derfor er vi i god tid, for vi skal tænke os godt om," siger Karsten Søndergaard.

Han understreger, at det nuværende "skole-budget" på 173 mio. kr. nok ikke rækker til en ny Lærkeskole.

"Nej, det vil sandsynligvis kræve ekstra midler," siger borgmesteren, som ikke lægger skjul på, at han hælder mod en helt ny skole.

Ikke en skole i syd

"Ja, hvis vi kan finde midlerne, så er det mit første ønske, da Lærkeskolen i sin nuværende form ser en anelse træt ud, men snakker vi en ny Lærkeskole, så skal den placeres i samme område. Det er kun naturligt, da idrætsfaciliteterne ligger lige ved siden af," siger Karsten Søndergaard.

På vandrørene har etableringen af en ny skole i Stenløse Syd også været nævnt, men det afviser borgmesteren.

"Nej, vi kommer ikke til opføre både en ny Lærkeskole og en ny skole i Stenløse Syd. Det er behovet ikke til," siger han.

arrow Penge er sat af i budgettet: Farlig skolevej skal gøres sikker
29. september 2020 kl. 07:06 Opdateret: kl. 09:48
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?