4. december 2020
Dansekompagniet recoil performance group kommer til Egedal med alt fra dans til filmkunst. Pressefoto
Dansekompagniet recoil performance group kommer til Egedal med alt fra dans til filmkunst. Pressefoto
Foto: Søren Meisner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerinddragende forestilling sætter Egedal i bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerinddragende forestilling sætter Egedal i bevægelse

Dansekompagniet recoil performance group kommer til Egedal med to forestillinger

Lokalavisen Egedal - 24. oktober 2020 kl. 09:21

Dansekompagniet recoil performance group, ledet af prisvindende Tina Tarpgaard, har igennem efteråret interviewet et udvalg af Egedals borgere om, hvad de drømmer om - og hvad de frygter. Det omsætter truppen til en unik forestilling, hvor alle sanserne tages i brug.

"Det bliver virkelig en helt særlig oplevelse. En blanding af dans, lyd, filmkunst og et fald i skumklodser - og så oven i købet med input fra borgere om vores kommune. Det lyder som enhver kulturformands drøm. Og det er det også," siger Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Hun uddyber:
"I Egedal Kommune har vi fokus på borgerdialogen som det værktøj, der skal bringe os tættere på vores ambition; at skabe verdens bedste hverdag. Vi har brug for at kende borgernes drømme for fremtiden og her er Extended Falls to Humanity en sjov måde at få ny viden. Jeg glæder mig til at se resultatet og jeg vil opfordre mine politiker-kollegaer til at komme og se forestillingen på Egedal Rådhus, så vi har nye fælles input til vores videre arbejde."

Skræddersyet til Egedal

Extended Falls To Humanity er et borgerinddragende og koreografisk værk, der bliver skræddersyet til Egedal. Truppen skaber en koreografisk, visuel og musikalsk oplevelse af den enkeltes og gruppens stemme i det politiske rum. Ved hjælp af 3D lydteknik, og sammen med en scenografi bestående af 20 m3 skumkuber, skaber recoil en ny oplevelse i rådhuset.

"Jeg er interesseret i, hvordan vi som mennesker håndterer forskellighed: Forskel i holdninger, forskel i interesser og forskellighed i, hvad vi synes er vigtigt. Meget af det kommer jo til udtryk igennem politik. Derfor har vi valgt at opføre værket på rådhuset i Egedal, fortæller værkets skaber Tina Tarpgaard i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

"Vi lever i en tid, hvor algoritmer og sociale medier er med til at fremprovokere mere ekstreme holdninger, og hvor tonen er meget hård. Det gør noget ved os som mennesker og den måde, hvorpå vi navigerer i vores demokrati. Med Extended Falls to Humanity ønsker jeg at sætte fokus på det fysiske møde mellem mennesker, både mennesket som individ, og de grupperinger vi jo også er inddelt i," siger Tina Tarpgaard.

Gratis arrangement

Arrangementet er gratis, men kræver billet. Forestillingen kører fredag den 13. november og lørdag den 14. november begge dage fra 16.30 - 20.30. Der lukkes 25 borgere ind af gangen hver halve time.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende Corona-restriktioner. Hvert publikumshold får tildelt en farvekode så deres ophold i de forskellige installationer kan tidsbegrænses - som i svømmehallen i "gamle dage". Danserne og ansatte bærer visir og handsker efter behov og publikum får også udleveret mundbind og handsker, som de kan bruge.

pressemeddelelse

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?