11. december 2018
Ulla Dahrup med det store P-kort over Køge midtby som man kan se på VisitKøge, Vestergade 1.
gallery icon

Se billedserie

Ulla Dahrup med det store P-kort over Køge midtby som man kan se på VisitKøge, Vestergade 1.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VisitKøge: Parkeringsreglerne er slet ikke så indviklede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VisitKøge: Parkeringsreglerne er slet ikke så indviklede
LørdagsAvisen - 11. januar 2018 kl. 10:52
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra og med tirsdag den 2. januar 2018 kom der nye regler for parkering i Køge Bymidte og Søndre Havn.

Mange borgere har, både før og efter at de nye regler er trådt i kraft, udtrykt en stor usikkerhed om, hvordan de i fremtiden skal forholde sig når de skal parkere i Køge bymidte.

"Vi har den første uge haft rigtigt mange mennesker inde hos os, som gerne vil spørge til de nye p-regler i Køge. Nogle få er kommet vrede ind - men er gået positive ud af kontoret igen med et "tak for god info" efter at de har fået forklaret hele situationen, og fået syn for, at det hele faktisk ikke er så indviklet som det måske umiddelbart lyder og ser ud", fortæller Ulla Dahrup fra VisitKøge, Vestergade 1 i Køge.

Situationen er den, at man i dagtimerne mellem kl. 08.00-18.00 skal betale for at parkere i Køge bymidte. På Køge Torv og i de nærliggende gader er der dog stadig 1 times gratis parkering - markeret med gult på kortet. Bemærk, at der ikke kan købes parkeringstid til de gule parkeringsområder. Vær dog opmærksom på at der er skiltet med tidsbegrænsning.

Der er - ganske som før - fri parkering over alt i Køge by i tidsrummet fra kl. 18.00-08.00 næste morgen fra mandag til fredag, lørdag fra kl. 15.00-08.00 mandag morgen. Det er altså også ganske gratis på søn- og helligdage.

Hos VisitKøge - samt på Borgerservice på Køge Rådhus - kan man få al den vejledning man ønsker for at overholde de nu eksisterende parkeringsregler.

"Vi har et fantastisk samarbejde med Parkeringskontoret i Køge Kommune, og de har virkelig sat os her på turistkontoret godt ind i de nye forhold således, at vi kan videregive rådgivningen til vores kunder. I turistkontoret har vi et kæmpe P-kort med farverne og deres betydning, samt hvor i byen man finder de opstillede billetstandere. Vi har brochuren "Plads til alle" som vi udleverer gratis. Den fås både på dansk og engelsk. Vi kan forklare folk om brugen af parkerings app'en ligesom man hos os kan købe de såkaldte skrabekort, som fås i både en 1-times og en 3-timers udgave samt til brug for dagslicens i bufferzonen - som er de grønne felter på kortet.

P-skrabekortene benyttes i stedet for elektronisk registrering og lægges synligt i forruden.

En parkeringslicens koster 8 kr./time, og købes i parkeringsautomaterne. Der kan betales med kreditkort, via apps Easypark, Parkpark eller Mobilparkering. Der kan ikke betales med kontanter.

Betales der med kreditkort eller app, betales kun for nøjagtig den tid, der parkeres. Eksempelvis har man bestilt 2 timers parkering, men forlader P-pladsen efter 1 time og 40 minutter, er det KUN 1 time og 40 minutter der betales for.

Der udstedes ikke parkeringsbillet til forruden i automaterne. Al registrering og kontrol foregår nemlig via køretøjets nummerplade. På den måde kan P-vagterne kontrollere parkeringerne.

Til de hurtige ærinder kan du altså parkere gratis 1 time på Torvet og de tilstødende veje der er markeret med gult på kortet.

Du kan også læse mere på koege.dk/parkering, hvor der er mulighed for at zoome ind på P-kortet, ligesom der også om få dage vil blive lagt youtube film op på kommunens hjemmeside omkring brugen af de nye P-forhold og brugen af betalingsmulighederne i Køge", forklarer Ulla Dahrup på vegne af personalet på VisitKøge, som har fået en ekstra travl start på det nye år.

"Men vi glæder os over at vi - sammen med Borgerservice - kan give byens borgere og gæster den optimale service og forklaring på de nye P-forhold i byen - forhold, der ikke er så komplicerede. Alt nyt kan være svært - men efterhånden bliver de nye p-regler også en normal del af hverdagen i Køge", slutter Ulla Dahrup.

De nye P-regler vil naturligvis også figurere i den nye turistbrochure for Køge, der udkommer i begyndelsen af marts måned.

Her må du parkere gratis:
* 1 times gratis parkering - men uden mulighed for forlængelse på udvalgte parkeringspladser: Torvet, Brogade, Kirkestræde, Nyportstræde, Allégade, H.C. Andersensgade, Nørregade og Bjerggade samt 22 pladser ved Netto på Blegdammen.

* Udenfor Betalings- og Bufferzonen er der gratis parkeringspladser på Værftsvej og Kongsberg Allé.

* Det er gratis at parkere i Betalings- og Bufferzonen på hverdage i tidsrummet kl. 18-08 og lørdag i tidsrummet kl. 15-08, samt søn- og helligdage.

* På P-kortet er de gratis parkeringspladser markeret med gul.

* Vær dog opmærksom på, at der på stedet er skiltet med tidsbegrænsninger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk