17. september 2019
Krydstogtskibet Seabourn Ovation kommer til Køge lørdag 6. juli.
gallery icon

Se billedserie

Krydstogtskibet Seabourn Ovation kommer til Køge lørdag 6. juli.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VisitKøge: Krydstogtskib vil give en masse til Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VisitKøge: Krydstogtskib vil give en masse til Køge
Opdateret 21. marts 2019 kl. 11:27
LørdagsAvisen - 21. marts 2019 kl. 11:19
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udvidelsen af Køge Havn er endnu ikke fuldendt, men allerede om få måneder bliver effekten af den store udvidelse illustreret med al ønskelig tydelighed, når luksus-krydstogtskibet Seabourn Ovation kommer til Køge lørdag 6. juli. Og det bliver det første af flere besøg, for allerede nu er der planlagt et nyt besøg i 2020, oplyser Ulla Dahrup fra VisitKøge, og forventningen er, at de to besøg kan være med til at bane vej for Køge som en mere fast destination som krydstogtdestination - nu da havnefaciliteterne tillader det.

arrow Læs også: Skandinavisk krydstogt-selskab ser mange muligheder i Køge

Det 210 meter lange skib lægger til i Køge Havn 6. juli klokken 7 om morgenen og sejler videre klokken 17, så der bliver fine muligheder for at se det imponerende krydstogtskib fra land. Seabourn Ovation er et nyt, luksuriøst krydstogtskib med plads til over 700 passagerer samt 400 besætningsmedlemmer, og mens forberedelserne stadig er i den indledende fase, så lægger VisitKøge, Connect Køge og Køge Handel vægt på at gøre krydstogtskibets besøg i Køge til en festdag.

"Det bliver vildt spændende, og vi har masser af idéer. Besøget vil give en masse til byen - både takket være de mange gæster fra skibet og alle dem, der kommer til byen for at se skibet, og vi vil gøre alt for, at de får en god dag i Køge," siger Ulla Dahrup fra VisitKøge.

Hun forklarer, at det er firmaet SDK Cruise, der har fået Køge på skibets liste over destinationer, og som er den primære samarbejdspartner i forbindelse med luksusskibets besøg.

Hovedparten af passagererne vil være amerikanere, som i forbindelse med turen blandt andet også skal besøge Helsinki i Finland, og Køge er kommet på turen på en skiftedag, hvor nogle passagerer skal sættes af, mens andre altså går om bord i Køge. De, der skal om bord, lander allerede klokken 7 i Københavns Lufthavn, og der skulle altså være fine muligheder for at tilbyde dem en god dag i Køge, inden de sejler videre klokken 17.

Planlægningen er som nævnt stadig i den helt tidlige fase, men der er nedsat en arbejdsgruppe, der leder efter lokale samarbejdspartnere i forbindelse med besøget, og mere specifikt arbejdes der allerede nu på at arrangere, at en shuttlebus kan køre folk mellem byen og havnen dagen igennem.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk