24. maj 2019
Formand for Køge Vikingelaug Valkyrien, Ellen Tange.
Formand for Køge Vikingelaug Valkyrien, Ellen Tange.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinterbadere i Køge er tæt på målet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterbadere i Køge er tæt på målet
LørdagsAvisen - 07. november 2018 kl. 18:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vinterbadeklubben Valkyrien i Køge har fået byggetilladelse til den nye vinterbadeanstalt.

"Dette sammenholdt med den nyligt opnåede 1. million kr. i støtte fra Nordea-Fonden til ny vinterbadeanstalt gør, at vi nu er tæt på målet og byggeriet forventes påbegyndt i det tidlige forår 2019", fortæller Ellen Tange, formand og "høvding" for Køge Vikingelaug Valkyrien.

"Vi kan næsten ikke få armene ned. Det er ubeskriveligt dejligt at de planer, vi i så mange år har arbejdet med - vi startede i 2011 - nu nærmer sig realiseringen. Jeg skal ikke lægge skjul på, at det har været nogle turbulente år, men på trods af det, er det lykkedes at fastholde og ovenikøbet forøge medlemstallet. Vi er i dag omkring 850 medlemmer, og sammenholdet er fremragende. Med den seneste udvikling forventer vi at starte byggeriet så tidligt i foråret 2019 som vejrguderne tillader det. Og så vil det for fremtiden - ikke mindst om vinteren - syde af liv ved Sdr. Mole i Køge. Vi glæder os helt vildt meget", siger Ellen Tange videre.

Med Valkyriens nye badeanstalt håber lauget endvidere, at kunne bidrage til det lokale fællesskab i det nye Køge Kystområde i Køge.

En sand perle
"Valkyriens nye badeanstalt vil blive en perle med den smukkeste beliggenhed, og projektet vil være præget af høj arkitektonisk kvalitet. Huset er tegnet af Dan Haslevs Tegnestue, der har stor erfaring med kystnært byggeri. Vi har derfor også en forventning om, at Valkyrien som en markant forening i det nye område med mange nye beboere vil bidrage til det lokale fællesskab og skabe liv i området. Og det gælder både sommer og vinter. Vi har allerede påbegyndt en tradition med åbent hus og fællesbål til Skt. Hansaften og meget mere vil følge efter," fortæller formanden Ellen Tange.

Vinterbadeklubben Køge Vikingelaug Valkyrien har modtaget 1. mill. kr. i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

"Kysten er klar, og vi er glade for, at Valkyrien vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Køge Bugt," tilføjer Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-Fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-Fondens kystpulje.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk