21. april 2019
Ken Kristensen (V) fastholder Venstres forslag om en times gratis parkering i Køges bymidte - og afviser frygten for at det kan koste dyrt for Køge Kommune i forhold til en eventuel erstatningssag med samarbejdspartneren i Køges store udviklingsprojekt.
Ken Kristensen (V) fastholder Venstres forslag om en times gratis parkering i Køges bymidte - og afviser frygten for at det kan koste dyrt for Køge Kommune i forhold til en eventuel erstatningssag med samarbejdspartneren i Køges store udviklingsprojekt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Enkle p-regler er ikke populisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Enkle p-regler er ikke populisme
LørdagsAvisen - 29. december 2018 kl. 08:33
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres byrådsgruppe måtte lægge ryg til beskyldninger om populisme og "en gratis omgang" ved det sidste byrådsmøde inden jul, da man afviste at bakke op om flere mindre ændringer af den stærkt omdiskuterede parkeringsordning i Køge, fordi de ikke var vidtgående nok i forhold til partiets ønske om et times gratis parkering i hele byen.

Det vil være gambling med kommunens økonomi i forhold til et eventuelt erstatningskrav fra en samarbejdspartner i udviklingsprojektet, lød det blandt andet i forbindelse med debatten med reference til en forventning om, at erstatningskravet kunne stige, og modparten kunne stå med en stærkere sag, hvis man bevægede sig endnu længere væk fra den oprindelige aftale om betalingsparkering i hele bymidten.

Men Venstre fastholder sit forslag om en times gratis parkering på alle parkeringspladser efterfulgt af timebetaling, og Ken Kristensen (V) køber ikke flertalsgruppens argumentation om, at et erstatningskrav fra samarbejdspartnerne i udviklingen af byområdet kan bliver stærkt skærpet, hvis man gennemfører Venstres forslag.

"Hvis man kan finde plads i aftalen til at lave en times gratis parkering på Torvet og de tilstødende gader, så kan man for mig at se også gøre det i resten af bymidten. Derfor opfatter jeg ikke vores forslag som gambling med kommunens penge - gamblingen fandt snarere sted, første gang man ændrede ordningen," siger Ken Kristensen, der har is i maven i forhold til truslen om et eventuelt større erstatningskrav.

"Et givent erstatningskrav fra en modpart opgøres i forhold til det forventede og beregnede tab fra modpartens side. Den beregning vil ikke udgøre nogen mærkbar forskel i forhold til erstatningskravets størrelse, om vi vælger en times gratis parkering på de resterende pladser forinden betaling eller ej. Det omtalte parkeringshus, som tvisten i givet fald vil omhandle, står tomt under alle omstændigheder," argumenterer han.

"Man kan ærgre sig over, at man i sin tid lov betalingsparkeringen være en forudsætning for Køges udvikling. Men vi kan ikke ændre på det nu - det handler i stedet om at få lavet den bedst mulige ordning for borgere og butiksejere," siger Ken Kristensen.

Trods flere justeringer af parkeringsordningen i Køge er det ikke just lykkedes at dæmpe kritikken fra både borgere og handelsliv. Skal man opnå det, så kræver det en forenkling af reglerne, mener man i Venstre.

"Når vi snakker med folk, så er de forvirrede over parkeringsforholdene. Folk gider ikke det bøvl med at sætte sig ind i forskellige regler på de forskellige parkeringspladser. Jeg tror, det er et større problem end de otte kroner i timen, som det koster at parkere. Derfor er vi overbevist om, at det bedste ville være en times gratis parkering i hele bymidten. Det er enklere for borgerne og mere retfærdigt for butiksejerne," siger Ken Kristensen.

Den vedtagne justering, som blandt andet sænker prisen for beboerlicenser, træder i kraft til foråret. Den næste evaluering af parkeringsordningen følger til sommer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk