20. april 2019
Bodil Sø er ugens køgenser. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Bodil Sø er ugens køgenser. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens køgenser: Drivkraften er interesse for mennesker og samfundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens køgenser: Drivkraften er interesse for mennesker og samfundet
LørdagsAvisen - 23. september 2018 kl. 07:09
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke nemt at opsummere Bodil Søs karriere, og det er nærliggende at få tanken, at det må være en udfordring for hende at sætte et kort cv sammen, hvis hun skulle søge job.

For gennem årene har hun været involveret i så mange forskellige lokale sammenhænge, at man må lette på hatten for både den energi og det brede interessefelt, der præger hendes liv, og som har givet hende et ualmindeligt bredt netværk i Køge.

Nogle kender hende fra erhvervslivet, nogle fra politik og nogle fra kulturelle sammenhænge. Senest har hun kastet sig over arbejdet som afdelingsleder af det lokale folkeoplysningsforbund LOF Køge, mens Region Sjælland også tager en god del af hendes tid takket være opgaven som folkevalgt i regionsrådet.

"Min datter spurgte på et tidspunkt til min karriere, men jeg ser det jo ikke sådan, at jeg har en karriere. Jeg gør bare det, jeg synes er spændende," smiler Bodil Sø om hendes tendens til at blive involveret i mange sammenhænge.

Ser man tilbage, så har markedsføring, formidling og en veludviklet samfundsinteresse dog været gennemgående træk i mange af de forskellige sammenhænge, hun har været involveret i.

Hun er oprindelig uddannet designer på Danmarks Designskole, og det var da også undervisning i tekstil og beklædning, som blev hendes indgang til Køge Handelsskole tilbage i 1992.

Siden begyndte hun dog at bruge mere og mere tid på markedsføring af skolen - først som marketingskoordinator og siden som marketingchef, inden hun i 2004 stoppede på Køge Handelsskole for med hendes egne ord at komme ud i det private erhvervsliv igen.

Det nøjedes hun dog ikke med, for i 2007 røg hun hovedkulds ind i den politiske verden. Hun tog med til den stiftende generalforsamling i det, der dengang hed Ny Alliance i Køge. Det var egentlig bare for at være med på en lytter, men hun endte med at gå hjem som formand for den nye partiforening...

"Der var en entusiasme og en energi på det møde, der gjorde, at jeg sagde ja tak til opfordringen," husker hun.

"Da det senere blev til Liberal Alliance, kunne jeg ikke længere mærke vores projekt i det. Det blev for ensporet. Men da var jeg blevet så hooked på politik, at jeg begyndte at læse partiprogrammer for at se på, hvilket parti jeg så passede til," fortæller hun om processen, der endte med en indmeldelse i partiet Venstre.

Også her tog hun en periode som formand for den lokale partiforening, inden hun stillede op og blev valgt til Region Sjælland første gang i 2013 og blev genvalgt i 2017.

Aktuelt er hun sat ned i gear på grund af eftervirkningerne af en diskusprolaps i nakken, og det er tydeligt, at begrænsningerne ikke huer den aktive kvinde, der har boet i Vedskølle de sidste mange år, og som udover alle sine gøremål også lægger vægt på at bruge tid på sine tre børn og fire børnebørn.

Gennem årene har hun blandt meget andet været i bestyrelsen i det daværende Køge Marketing i starten af 00'erne. Hun er tidligere formand for Køge Lille Skole, har siddet i Køge Handelsskoles bestyrelse og sidder aktuelt i erhvervsskolen ZBC's bestyrelse som repræsentant for regionen. Hun har også fundet tid til at skrive fem undervisningsbøger og har siden årene på Køge Handelsskole arbejdet på både et forlag, et hotel og i en konsulentvirksomhed samt for Væksthus Sjælland. I dag er Bodil Sø selvstændig ved siden af opgaverne med LOF Køge og hvervet som regionsrådsmedlem.

Bodil Sø har også altid haft en interesse for kulturlivet, og samtidig med arbejdet på Køge Handelsskole fandt hun tid til at være med til at etablere Madam Tangs Litterære Klub i slutningen af 90'erne sammen med Køge Bibliotek og Teaterbygningen og senere det tværkulturelle forum Megafonen.

Og så har hun været med i Køge fotoklub i en del år, selv om det aktuelt kniber lidt med tiden til at være aktiv.

"Foto er mit frirum, hvor der er mulighed for at være kreativ uden rammer og krav," siger hun.

Lige nu er der også rigeligt at se til på den kulturelle front efter hun afløste Kurt Lind som leder af LOF Køge i sommer.

"Jeg kunne godt tænke mig at etablere en litteraturklub med samfundsrelevante emner, og LOF Køge er en oplagt platform. Et emne kunne eksempelvis være Grundtvig, der jo ligger begravet i Køge. Der har vi virkelig et fyrtårn her i Køge; noget helt unikt. Tænk hvis vi kunne dyrke det meget mere i Køge," spekulerer hun.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk