21. september 2020
Ugens Køgenser. Betina Sediak. Foto: jcj.
Ugens Køgenser. Betina Sediak. Foto: jcj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens køgenser: Dejligt at kunne hjælpe andre mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens køgenser: Dejligt at kunne hjælpe andre mennesker
Ugeavisen Køge - 08. december 2019 kl. 06:35
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medio november måned åbnede Stop Spild Lokalt en afdeling i Køge - nærmere betegnet MadOasen på Karlemosevej 51. Og det har været en kæmpe succes.

"Allerede nu har vi alt for lidt plads, så det er vores håb, at vi allerede her i løbet af december måned kan få udvidet lokalet ved at rive en væg ned", fortæller Betina Sediek, der er én af initiativtagerne til Stop Spild Lokalts afdeling i Køge, og hvor hun i dag fungerer som leder.

"Vi er p.t. 24 frivillige der giver et nap med i Køge - men vi kan sagtens bruge mange flere frivillige hænder - bl.a. nogen med bil, da vi har rimeligt meget transport, når vi henter varerne hos vores mange samarbejdende butikker i lokalområdet", siger Betina Sediek.

"Vi har mødt en virkelig flot opbakning fra flere supermarkeder - og flere butikker er på vej til at ville samarbejde med os", tilføjer hun. Betina Sediek kom med i Stop Spild Lokalt tilbage i 2017 - i Korsør.

"Jeg syntes det var så spændende en idé at jeg måtte melde mig. Tænk at en 17-årig ung mand, Rasmus Erichsen, i 2016 fik den fantastiske idé at stifte en sådan organisation, der i dag har over 100 Facebook grupper og 16 MadOaser over hele landet - samt én på Grønland. Vi har over 600 frivillige på landsplan, og dagligt samler vi 15-20 tons madvarer fra at blive smidt ud. I stedet kommer det videre i systemet og hjælper hundredevis af socialt udsatte, hjemløse, børnefamilier, folk på kontanthjælp o.l. Og hos os er det tillid frem for kontrol. Alle, der på den ene eller anden måde mangler mad er velkommen. Vi er ikke dommere på nogen måde. Jeg kan sige, at det er dejligt at kunne være med til at hjælpe andre mennesker med at få glæde i hverdagen", siger Betina Sediek, der inden for de sidste par år har været med til at stable MadOaser på benene på Møn, i Vordingborg, Næstved, Greve og nu Køge

Betina Sediek er født i København, men voksede op og gik i skole i Brøndby Strand. Herefter flyttede familien til Greve hvor hun boede frem til år 2000, hvor Tureby blev destinationen. Nu er hun bosat i Sandved.

I sommeren 1997 etablerede Betina Sediek sig som selvstændig i et firma som blev en stor succes med 40 ansatte. Nøjagtigt 17 år senere måtte hun på grund af sygdom opgive at føre virksomheden videre. Senere er hun blevet tildelt førtidspension.

"Det var ærgerligt. Jeg var virkelig glad for at være selvstændig og havde nogle fantastiske medarbejdere", fastslår Betina Sediek.

"Inden hun etablerede sin virksomhed havde hun flere jobs - bl.a. var hun gennem fire år ansat som materialist hos Matas - tidligere Køge Materialhandel - på Torvet 19 i Køge.

Betina Sediek er mor til en datter på 25 år og en søn på 17 år.

Julen bliver også en travl tid hos MadOasen i Køge og i resten af landet.

"I Køge er vi med i Danmarks største juleuddeling. Det foregår mandag den 23. december fra kl. 22.00 til ca. midnat i Kulturhuset på Karlemosevej 73 B. Denne aften vil alle de fantastiske frivillige samle dato og overskudsvarer ind som butikkerne ellers skulle have smidt ud inden julens helligdage. Denne aften forventer vi at op mod 300 familier kigger forbi og finder lidt der kan forsøde deres juledage. Denne aften har vi naturligvis ekstra frivillige til at give en hånd med. Det er et kæmpe juleevent, som vi alle glæder os meget til", fortæller Betina Sediek.

"Vi har også en event nytårsaftensdag den 31. december - formentlig i tidsrummet mellem kl. 16-17. Men hold øje med Stop Spild Lokalt (Køge) - hvor vi hele tiden opdaterer med hvad vi foretager os", slutter en smilende Betina Sediek.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk