18. juni 2019
Jan Hansen. Foto: jcj.
Jan Hansen. Foto: jcj.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens Køgenser: Jan er landet på rette hylde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens Køgenser: Jan er landet på rette hylde
LørdagsAvisen - 08. februar 2019 kl. 06:56
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For Jan Hansen har svømning altid fyldt meget i tilværelsen.

"Og det er egentligt tilfældigt at det blev svømning. Jeg er ikke ud af en svømme familie. Men det kom sig af at mine forældre ville have jeg lærte at svømme som ganske lille - og så var interessen ligesom vakt", fortæller Jan Hansen, i dag klubchef i Køge Svømmeklub.

Jan Hansen er oprindelig født i Aarhus, men flyttede som 4-årig med familien til København. Han svømmede som ung på eliteplan midt i 70'erne. I 1984 fik han job som svømmetræner i Greve

Efter folkeskoletiden læste han samfundsfag på Roskilde Universitet samtidig med at han fungerede som svømmetræner i Greve i 1984. I 1987 fik et tilbud fra Herfølge Svømmeklub, som klubben hed dengang, om at blive svømmetræner på fuldtid. Han fik orlov fra universitetet - men kom aldrig i gang igen. Svømmesporten fyldte simpelthen for meget hos den unge Jan Hansen, der senere samme år valgte at bosætte sig i Køge.

"Min kæreste - som nu er min hustru, kom fra Køge, så for hende var det kun godt at kunne flytte hjem igen", fortæller Jan Hansen, der blev mere og mere involveret i svømningen i Køge.

"Jeg var med på alle planer i Køge Svømmeklub. Både som cheftræner, bestyrelsesmedlem frivillig forælder. Det var nogle rigtigt gode og oplevelsesrige år", fortæller Jan Hansen, der dog var væk fra svømningen i en periode på otte år.

"I de otte år - fra 2006-2014 - arbejdede jeg indenfor SSP i Faxe og Vordingborg. Nogle år jeg var glad for, og hvor jeg fortsat holdt godt øje med hvad der skete i Køge Svømmeklub via mit bestyrelsesarbejde", fortæller han.

"Så kom klubbens bestyrelse til mig i 2014 og tilbød mig at blive ansat som klubchef på fuld tid. Det tilbud kunne jeg simpelthen ikke sige nej til - så jeg måtte sige farvel til jobbet hos SSP og sætte mig i stolen som klubchef - eller adm. direktør - i Køge Svømmeklub", fortæller Jan Hansen, der har to døtre, som begge har været med i svømmeeliten, og som familien fulgte tæt og bakkede op om, så de fik de bedste vilkår til at dyrke deres sport

Kia Hansen - der i starten af dette årti fik tildelt prisen som Årets Idrætsnavn i Køge Kommune - stoppede sin karriere for at læse jura, mens Emma Hansen måtte stoppe en lovende karriere på grund af en skulderskade. Hun fungerer i dag som træner i Køge Svømmeklub.

Med jobbet som klubchef er Jan Hansen landet på rette hylde. Som klubchef tager Jan Hansen sig af klubbens daglige ledelse - økonomi, personalet, kontakten til sponsorerne og de kommunale myndigheder.

"Vi har en rigtig god personalestab med en forretningsfører på deltid og 40 trænere - heraf tre fuldtidsansatte i konkurrenceafdelingen", fortæller Jan Hansen, der indrømmer, at svømmeklubben med over 1.700 medlemmer er trængt med hensyn til pladsen i de to svømmehaller i Køge og Herfølge.

"Vi har børne- og pensionistsvømning samt breddesvømningen i Køge, mens vi har konkurrencesvømningen og 75 procent breddesvømning henlagt til Herfølge Svømmehal. 25 procent breddesvømning af vores totale er i Køge. En gang om ugen må vi købe os til plads i Ishøj Svømmehal til vore konkurrencesvømmere. Totalt er 90 procent af vore medlemmer breddesvømmere, så behovet for mere plads giver sig selv. Vi har tegningen på en udvidelse af Køge Svømmeland liggende i en skrivebordsskuffe lige til at trække frem, men pengene skal jo også lige findes til det", siger Jan Hansen, der også i sin fritid har svømningen inde på livet.

"Jeg arbejder frivilligt i Dansk Svømme Unions mesterskabsudvalg. Jeg elsker også at motionere - og nej, det foregår ikke i svømmehallen", smiler Jan Hansen der i stedet tager en tur på cyklen og vægttræning, når der står motion på programmet.

"Egentligt interesserer jeg mig også for lokalpolitik. Jeg stillede bl.a. op til sidste kommunalvalg, men kom ikke ind. I det politiske repræsenterer jeg idrætten. Jeg kunne da godt tænke mig at komme til at tale idrættens sag i Køge Kommune", slutter Jan Hansen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk