24. april 2019
Kaare Kyst. Foto: jcj.
Kaare Kyst. Foto: jcj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens Køgenser: Elsker at være en del af et fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens Køgenser: Elsker at være en del af et fællesskab
LørdagsAvisen - 10. august 2018 kl. 07:30
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kaare Kyst, denne uges Køgenser, er en person med mange formands- og bestyrelsesposter på sit CV. En ildsjæl, der aldrig har sagt nej til at give en hånd med når der blev sendt bud efter ham.

Kaare Kyst kom til verden i Brønshøj i 1944.

"Det var jo under krigen, men jeg var for lille til at jeg kan huske noget rigtigt derfra. Dog ved jeg, at krigen satte sine spor i vores hjem som den jo også gjorde i andre danske hjem. Det var en tid, som vi ikke håber vi nogensinde mere bliver udsat for her i Danmark", siger Kaare Kyst, der tog realeksamen fra Bellahøj skole.

Sport var én af hans store interesser i ungdomsårene.

"Jeg dyrkede badminton og bordtennis. Jeg var også spejder i FDF - og bl.a. med i musikkorpset. Senere begyndte jeg at spille basketball i Efterslægtens Boldklub. Jeg nåede også at blive formand for klubben, inden den blev splittet op. Der skete det at basketballklubben oprindeligt hørte sammen med Efterslægtens Håndboldklub, men vi løb ind i problemer med at få træningshaller. Vi fik tilbudt at rykke til Glostrup IC sammen med håndboldafdelingen, og fik derfor etableret en basketballafdeling i GIC, hvor jeg blev formand det første år", fortæller Kaare Kyst.

Basketball blev Kaare Kysts helt store sportslige interesse.

"Vi havde et fantastisk sammenhold i klubben, ja, mange af os ses stadigvæk en gang om året. Mange fandt også deres ægtefælle gennem klubben - det gjorde jeg bl.a. også. Jeg trænede Hannes hold og vi fandt så sammen - og kunne sidste år fejre guldbryllup", smiler Kaare Kyst, der også lod sig uddanne til basketball dommer - både som B- og A-dommer - med licens til at dømme i 1. Division.

Kaare Kyst blev udlært elektronikmekaniker - men fik andre interesser - og tog eksamen til teknikum ingeniør - teoretisk baseret og praktisk orienteret ingeniøruddannelse. Efter dette blev det tid til at aftjene værnepligten. Han blev sergent og senere reserveofficer.

"I alt har jeg været tilknyttet forsvaret i 21 år - et job jeg udførte sideløbende med mit job direktør for firmaet Mer-el, der senere blev opkøbt af det norske Hatteland. Jeg fortsatte som direktør i firmaets danske afdeling, men forlod jobbet senere", siger Kaare Kyst, der i stedet blev headhuntet til et job som matematik underviser på Køge Handelsskole, hvor han også fik andre afdelinger at undervise - bl.a. i IT og merkonom.

"I alt havde jeg otte gode år på handelsskolen, inden jeg gik på pension", siger Kaare Kyst, der altid har haft masser af tillidshverv - specielt i tiden efter at familien i 1975 flyttede til Køge.

Blandt andet kan nævnes formandspost over to perioder for skolenævnet på Sct. Nicolai skole. Han blev også formand for Det Konservative Folkeparti i Køge-kredsen og i partiets vælgerforening.

I december måned 2004 blev Kaare Kyst valgt ind i menighedsrådet i Sct. Nicolai kirke i Køge. Her sad han i otte år - heraf de syv som formand.

"Det var nogle rigtigt spændende år, hvor vi fik søsat mange gode ting", siger Kaare Kyst.

I 2008 kom Kaare Kyst også ind i Køge Provsti udvalget.

"Jeg var nysgerrig, jeg ville gerne vide hvad det egentligt var for noget. Jeg blev positivt overrasket, og jeg er fortsat menigt medlem i provstiet i den nye periode vi har taget fat på, og synes det er et rigtigt spændende. Bl.a. har vi jo for fem år siden indført at vi én gang om året afholder en Provstigudstjeneste i Køge Kirke - med efterfølgende spisning i Køgehallerne. Det har vist sig at være en rigtig stor succes - med flotte besøgstal. Tænke sig, at kunne samle omkring 300 mennesker til gudstjeneste - og så mødes efterfølgende til foredrag og hyggeligt samvær i Køgehallerne. Hvert år har arrangementet et tema - i år hedder temaer "At være menneske" - og årets foredragsholder er skuespiller Henning Jensen, som vi jo godt med lidt god vilje kan kalde lokal, eftersom han er født og opvokset på Stevns", siger Kaare Kyst.

Kaare Kyst var også en periode med i bestyrelsen i Køge Tennis Klub - i perioden hvor klubben fik bygget sin hal på Køge Stadion - og så spiller han også golf, i Køge Golf Klub, som han har været medlem af i ca. 12 år.

"Jeg kan godt lide at have noget at stå op til", fastslår Kaare Kyst, der sammen med hustruen Hanne har to børn - Henrik og Malene.

"Til sammen har de beriget os med fem dejlige børnebørn - Henrik med to og Malene med tre. Og begge familier er bosat i Køge", smiler Kaare Kyst, der ofte tager den lange tur fra Køge til Lønstrup i det nordjyske.

"Vi har et dejligt sommerhus i Lønstrup - det har vi haft siden 1982, og vi elsker at smutte en tur derop og slappe af og hygge os", slutter Kaare Kyst.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk