18. oktober 2019
Folkene fra Politihjemmeværnet Køge skal dirigere trafikken når H. M. Dronning Margrethe gæster Køge i den kommende uge. Dette tegn betyder ryd krydset. Privatfoto.
Folkene fra Politihjemmeværnet Køge skal dirigere trafikken når H. M. Dronning Margrethe gæster Køge i den kommende uge. Dette tegn betyder ryd krydset. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travl uge venter Køges Politihjemmeværn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travl uge venter Køges Politihjemmeværn
LørdagsAvisen - 26. maj 2019 kl. 06:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politihjemmeværnssoldaterne yder bistand til politiet.

Foruden den militære uddannelse har soldaterne fra Køges Politihjemmeværn en specialuddannelse i politirelateret stof - blandt andet trafikregulering.

Derfor har de også en trafikreguleringsstav i hånden i den kommende uge.

Soldaterne har i øvrigt en autorisation, der gør, at trafikanterne skal efterkomme deres anvisninger.

Politihjemmeværnskompagniets chef, kaptajn John Outzen, fortæller til LørdagsAvisen, at opgaven er, at de mange mennesker, der kommer til stede i anledning af Dronning Margrethes besøg, skal kunne komme sikkert rundt i byen.

Da flere veje og områder vil være afspærret, beder John Outzen om, at alle udviser tålmodighed og følger de anvisninger, som hans hjemmeværnsfolk giver trafikanterne. Derved er alle med til at sikre at alle får en god dag.

"Smil til vores folk, og de smiler igen", siger John Outzen med et smil.

Også for Køges politihjemmeværnsfolk er besøget en god form for vedligeholdelsesuddannelse - såvel på det logistiske som trafikreguleringsmæssige område.

Hjemmeværnsfolkenes indsats starter allerede lørdag den 25. maj, hvor nogle skal eskortere Kongsbergs Våbenfabriks Musikkorps rundt i byen, og samme dag skal i øvrigt være til stede ved Havnens Dag på Køge Marina.

Søndag den 26. maj er politihjemmeværnet igen i aktion på Køge Marina, hvor Gardehusarregimentet har base med deres hesteeskadron.

Tirsdag den 28. maj er Politihjemmeværnet til stede på Køge Havn, hvor Kongeskibet Dannebrog lægger til kaj, og de er selvfølgelig med på ruten, når Dronningen i karet kører gennem byen.

De samme folk er også med, når Dronningen aflægger diverse besøg i kommunens institutioner onsdag den 29. maj og naturligvis også til stede, når Kongeskibet afsejler over middag onsdag.

"Hvis man tror, at det så er slut med de trafikale opgaver, så tager man fejl. For fredag den 31. maj er de igen i aktivitet, men nu er det så ved den store åbningsfest i forbindelse med åbningen af banen og stationen i Køge Nord, hvor bl.a. Kronprins Frederik kommer til stede", fortæller Bruno Juul fra Politihjemmeværnet Køge.

Hvis nogen vil vide mere om Køges Politihjemmeværn, og hvordan man kan involvere sig, så kan man tage kontakt til en af de udkommanderede hjemmeværnssoldater i en pause og tage en snak med dem.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk