22. oktober 2019
Foto Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: De unge tager ordet ved Køgefestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: De unge tager ordet ved Køgefestival
Opdateret 24. maj 2019 kl. 17:55
LørdagsAvisen - 24. maj 2019 kl. 17:53
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Nu er ordet dit" fastslog banneret på den noget vindblæste scene uden for KØS i Nørregade, da talerfestivalen Røst fredag eftermiddag blev skudt i gang som indledning på to dage med det talte ord i fokus.

Og bannerets budskab er ment helt bogstaveligt for de over 200 unge, der i løbet af fredag og lørdag indtager festivalens talerstol for at levere taler om alt fra Harry Potter til klimabekymringer. Ordet er frit for de mange højskoleelever, der er samlet i Køge til festivalen, hvor elever fra Køge Gymnasium i øvrigt også får taletid.

Performancekunstneren Lilibeth Cuenca Rasmussen indledte festivalen i skikkelse af den mangearmede Octopada, hvorefter KØS-direktør Ulrikke Neergaard kunne byde velkommen til årets Røst Festival. Det er tredje år, KØS Museum for knust i det offentlige rum er ramme om festivalen, og der er ikke blevet mindre behov for den gennem årene, fastslog KØS-direktøren.

"Røst Festival er bestemt ikke blevet mindre relevant. Mere end nogensinde er der brug for, at alle tager del i den offentlige samtale. Med Røst vil vi gerne give jer en platform, hvor I kan lade jeres røst lyde, og som kan være et forum hvor vi lytter til hinanden," sagde hun blandt andet med henvisning til de udfordringer, der kan være i forhold til at gennemføre en konstruktiv og nuanceret offentlig debat i forskellige sammenhænge i dag.

Samme tema var Anne Marie Krarup fra NordeaFonden inde på i sin tale. NordeaFonden støtter festivalen økonomisk, og Anne Marie Krarup fremhævede blandt andet betydningen af fysisk tilstedeværelse og det talte ord i relation til forståelsen af hinandens budskaber.

Røst Festival er blevet en årlig tradition hos KØS, hvor man udover de 200 unge i år blandt andre også kan opleve forfatteren Søren Ulrik Thomsen, journalisten Nagieb Khaja og bandet Barselona. Festivalen er åben for alle, og der er gang i ordstrømmen til klokken 21.30 fredag samt mellem klokken 10 og 17 lørdag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk