29. maj 2020
Børnene har sorteret ud i tingene derhjemme og kunne tjene penge på deres gamle legetøj. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Børnene har sorteret ud i tingene derhjemme og kunne tjene penge på deres gamle legetøj. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Børn solgte loppeguld på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Børn solgte loppeguld på Torvet
Ugeavisen Køge - 15. oktober 2019 kl. 14:23
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den dyreste vare i 8-årige Carla Sejrs loppestand er samtidig også den, der var sværest at skille sig af med. Dukkevognen har hun haft, siden hun var helt lille, men nu er den solgt for 100 kroner til nye ejere. Den bidrog godt til den samlede omsætning på omkring 500 kroner, Carla havde tjent tirsdag middag.

Hun er en af mange, der tirsdag troppede op på Torvet i Køge til børneloppemarkedet for at sælge ud af gemmerne. Bamser, fantasy-figurer, lyserøde ponyer, flyverdragter og fodboldstøvler er kun et lille udsnit af de mange genbrugsvarer, der fyldte fire lange rækker med stande. Bag dem sad forældre og bedsteforældre på klapstole og lunede sig i det kølige efterårsvejr med en varm kop kaffe.

Carla havde taget sin far og farmor med. Det er første gang, de har en stand på loppemarkedet.

"Carla har lige fået et nyt værelse, og det gav anledning til at rydde ud i tingene", fortalte Carlas far, Morten Sejr, der havde tingene opmagasineret i kasser ude i skuret.

"Det er synd at smide det ud, hvis andre kan få glæde af det", sagde han, lige inden Carla tilføjede: "Og så får vi penge". For selvom det kan være svært at skille sig af med nogle af tingene, er de fleste også lidt baby-agtige, og Carla vil gerne spare op til en Iphone eller et trick løbehjul.

På den anden side af standene gik Christina Andersen og Suzi Pedersen fra Borup med hver deres barnevogn og spædbarn, mens de lurede på lopperne. De tog turen til Køge for at lede efter gode tilbud på brugt børnetøj.

"Jeg synes ikke, det giver mening at bruge en masse penge på nyt tøj til de små. De vokser så hurtigt ud af det igen. Så hellere finde noget brugt tøj, der er i god stand", sagde Christina Andersen, der havde købt en hel pose tøj for 50 kroner.

Daniel Kappel stod sammen med sin kone Trine Kappel og deres 9-årige søn Markus Lenskjold Kappel bag markedets nok største udvalg af brugt lego. Hele bordet var fyldt med plasticposer, hvor samlede legofigurer lå og ventede på at blive solgt.

"Jeg tror, det er omkring syv års samling, der ligger her. Børnene har ikke ønsket sig andet alle årene", fortalte Daniel Kappel. De havde tjent 2000 kroner på brugt lego, da LørdagsAvisen var forbi deres bod tirsdag middag. Bag salget ligger en del arbejde.

Vi har farvesorteret lego'en, samlet det og fundet alle de forsvundne reservedele. Det er meget arbejde, men det er også meget hyggeligt", sagde Daniel Kappel.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk