14. oktober 2019
Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: OL-stemning i Køge Svømmeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: OL-stemning i Køge Svømmeland
Opdateret 26. april 2019 kl. 11:26
LørdagsAvisen - 26. april 2019 kl. 11:24
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var OL-stemning i Køge Svømmeland i denne uge, da omkring 400 børn fra 4. og 5. klasse i en række af Køge Kommunes skoler dystede i bassinet.

Onsdag var det 4. klasserne, der indtog svømmehallen, og torsdag var det 5. klassernes tur til at kæmpe om en finaleplads i årets Skole-OL i svømning, som finder sted i Aarhus 18. og 19. juni.

Det var første gang, eleverne i Køge Kommune fik mulighed for at svømme med i Skole-OL, og det blev en stor succes, fortæller formanden for Skolernes Idrætsråd, Thomas Kielgast.

"Det var lidt som et rigtigt OL med indmarch, åbningstale ved kulturudvalgsformand Anders Ladegaard Bork og præsentation af deltagerne, og det gik rigtig godt - ikke mindst fordi Køge Svømmeland har de ideelle rammer med god plads til alle og tilskuerpladser, som var med til at give en god OL-stemning," fortæller han om arrangementet.

Thomas Kielgast forklarer, at man nu vil arbejde på at gøre stævnet til en årligt tilbagevendende begivenhed i Køge. Vinderne blev for 4. klassernes vedkommende Højelse Skole med Kirstinedalsskolen på andenpladsen, mens Hastrupskolen tog sig af begge topplaceringer i 5. klassernes konkurrence. Her sluttede 5C foran 5A. Omkring halvdelen af Køge Kommunes folkeskoler deltog i konkurrencen, og de to vinderklasser går altså videre til finalen i Aarhus i juni.

Stævnet i Køge blev afholdt af Skolenes Idrætsråd, Køge Svømmeklub og Dansk Svømmeunion. I løbet af maj venter i øvrigt de indledende runder i årets Skole-OL i atletik og roning, hvor der også er en finaleplads i Aarhus på spil.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk