24. oktober 2019
Virksomhederne leverer varen og skaber arbejdspladser til vores borgere, siger borgmester Marie Stærke.
Virksomhederne leverer varen og skaber arbejdspladser til vores borgere, siger borgmester Marie Stærke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Private job sætter ny rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private job sætter ny rekord
LørdagsAvisen - 08. november 2018 kl. 07:20
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det går strålende for virksomhederne i Køge Kommune. Det er den entydige konklusion i en ny analyse fra Center for Vækstanalyse, som fortæller om en markant jobvækst - også i sammenligning med resten af landet - samt betydelig vækst på både omsætning og eksport for de lokale virksomheder.

"Der er generel høj vækst i virksomhederne i Køge Kommune. Omsætningen og eksporten er stigende, og den private beskæftigelse satte i 2. kvartal 2018 ny rekord med 19.200 ansatte," lyder det blandt andet i analysen.

19.200 ansatte er 1500 flere, end da niveauet var på sit højeste inden finanskrisen for 10 år siden, og det er ikke mindre end 3400 personer flere end i 2. kvartal 2013. En del af det skyldes den aktuelle højkonjunktur i Danmark, men det er ikke hele forklaringen. Køge Kommunes private jobvækst løber nemlig i den grad fra resten af landet med en fremgang på 22 procent siden 2013 mod 12 procent for landet som helhed.

Samtidig viser analysen, at de lokale virksomheder nåede en betydeligt højere omsætning i 2. kvartal 2018 end et år tidligere. Stigningen er på 7,8 procent, mens en opgørelsen over eksporten i samme periode viser en fremgang på 5,6 procent.

"Med denne analyse dokumenterer vi nu det, vi allerede havde en klar fornemmelse af. Nemlig, at det går helt utrolig godt i det private erhvervsliv i Køge Kommune. Virksomhederne leverer varen og skaber arbejdspladser til vores borgere. Det er fundamentet for en kommune i udvikling. Til gengæld arbejder vi i Køge Kommune for at skabe de bedste rammer, at drive virksomhed inden for. Det handler om infrastruktur, tilgængelighed og fokus på at give den bedste service, når der er brug for det," siger borgmester Marie Stærke i en pressemeddelelse om analysen.

En anden opgørelsen i analysen, der må glæde borgmesteren og det øvrige byråd, er, at der bliver etableret forholdsvis mange nye virksomheder i Køge Kommune. I løbet af det sidste halvår af 2017 og den første halvdel af 2018 blev der etableret 408 virksomheder i Køge Kommune, og den samlede nettotilgang af virksomheder har længe været positiv - omkring 100 virksomheder om året.

Der forventes at være omkring 30 Køgevirksomheder med i feltet, når mediet Børsen senere på måneden kårer årets gazellevirksomheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk