29. februar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prisvindende tegneseriekunst i Køge Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prisvindende tegneseriekunst i Køge Kirke
LørdagsAvisen - 21. september 2019 kl. 13:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Kirke viser den gribende udstilling 'Uledsaget' i forbindelse med festivalen Billedstrøm 26. til 28. september. 'Uledsaget' er skabt af fem af landets dygtigste tegnere, der fortæller i billeder fem unge asylansøgeres historie om krig og flugt. Tegnerne (Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt) giver hermed stemme til en gruppe mennesker, der har nogle vigtige historier at fortælle, men ikke noget dansk sprog til at fortælle på.

I løbet af en uge mødtes tegnerne med de fem uledsagede asylansøgere for via tolke at høre deres historie. Det blev til antologien 'Uledsaget' som fik en hæderspris med begrundelse om, at antologien viser, hvor stor en gennemslagskraft en tegneserie har, hvis den er lavet rigtigt.

"Tegningerne er meget stærke vidnesbyrd om angst og savn. Farverne er grå, gustne og komplementære og netop dette uskønne farvevalg afspejler de unge asylansøgeres håbløshed. Det er svært at stå uberørt som beskuer," fortæller bibliotekar Randi Petersen, der har kurateret udstillingen.

Udstillingen kan opleves under festivalen Billedstrøm i tidsrummet klokken 12 til 16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk