14. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Vores handelsliv er afgørende for Køges succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Vores handelsliv er afgørende for Køges succes
Ugeavisen Køge - 21. november 2019 kl. 11:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om en kommune har mange strategisk vigtige områder både i forhold til hverdagen men måske snarere i forhold til fremtiden og udviklingen - vil vi gerne i denne klumme stoppe op og fokusere på noget grundlæggende essentielt for os som kommune.

I sensommeren skrev vi et læserbrev i Dagbladet om hvor oprigtig glad og positiv man blev - når man så alle de glade mennesker gå rundt i og omkring Køge by samt havn og nyde solen, butikkerne samt restauranterne.

Da jeg var barn kunne jeg tydeligt huske når min mor tog mig med ind til Køge Torv og lokkede med en pølse i pølsevognen og en soft ice i den gamle hyggelige butik på hjørnet af Torvet og Kirkestræde.

Sommeren gjorde både dengang som idag meget godt ved os og byen og sådan skulle det helst fortsætte hele året rundt også i fremtiden.

Men det er ikke en selvfølge. Danmarks hyggeligste handelsby er under pres og butikkerne har det ikke nemt. Stigende internethandel og betalingsparkering gør heller ikke vilkårene bedre.

Vores opgave som politikere er, at passe på Køge og Køge Kommunes borgere.

Både som borger og oppositionsparti er det derfor også med en vis bekymring, at erfare når Køge Handel og butikkerne oplever træghed fra politisk hold i forbindelse med deres initiativer og forslag til en fortsat levende midtby.

Fundamentet for et levende og spirende Køge fremadrettet er netop initiativer og muligheder der skaber samling og opmærksomhed omkring byen året rundt.

Forudsætningen for en attraktiv handelsby er, at vi hele tiden er visionære og udviklende i forhold til mulighederne. Køge Handel skal have en nem og smidig politisk ledelse, at spille bold med således deres tiltag for ideer og udvikling ikke bremses - men istedet understøttes med hurtig sagsbehandling så man året rundt og om vinteren kan lave aktiviteter på Torvet og andre steder i byen. Aktiviteter som en midlertidig skøjtebane, en kælkebakke eller andre hyggelige ting vil gøre vores midtby populær også i de måske lidt mere triste vintermåneder - hvor erfaringen tilsiger færre mennesker.

Nogen af disse forslag blev forsøgt til denne vinter - men dog uden held. Det er med al respekt ikke godt nok.

I Venstre ønsker vi samtidig, at udvide vores muligheder for at dyrke vandsport. I forhold til udviklingen af den maritime halvø i Køge Kyst vil det være oplagt, at indtænke en foreningsdrevet kabel/wakeboard bane i Køge havn - hvor man som barn, ung eller ældre kan udøve vandsport i trygge og sociale rammer og blive trukket rundt i havneområdet af en kabeltræk bane som det er set flere andre steder i Danmark herunder Kbh.

Det vil igangsætte endnu mere liv både for foreningerne, butikkerne samt restauranterne og når underføringen fra havnen og til området ved Teaterbygningen bliver en realitet får vi pludselig åbnet op for et endnu bedre og mere visionært Køge med god sammenhængskraft områderne imellem.

Lad os hjælpe hinanden med udviklingen og understøtte Køge Handel i deres bestræbelser på, at gøre Køge attraktiv. Det er i vores alles interesse.

Lad os sammen kæmpe for et bedre og sundere Køge.

Ken Kristensen
Gruppeformand
Venstre i Køge

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk