18. juni 2019
Torben Haack (SF).
Torben Haack (SF).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Vi skal gøre det hele lidt bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Vi skal gøre det hele lidt bedre
LørdagsAvisen - 24. januar 2019 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Belært af erfaringerne med støj og gener i forbindelse med byggeriet af Køge Kyst ved fx Strandpromenaden, er det vigtigt, at der i højere grad tages hensyn til borgerne, når der bygges nyt. Af nye forestående byggerier kan fx nævnes boliger på den gamle Irma-grund i Køge centrum samt Lellinge skole. Her skal der tages forholdsregler, så omkringliggende huse ikke tager skade, når der spunses og arbejdes på byggepladsen. Hvis først skaden er sket, kan det nemt tage flere år at udrede problemerne mellem forsikringsselskaber og bygherre - og det kan vi som kommune ikke være bekendt over for borgerne. Jeg har oplevet adskillige af sådanne tilfælde gennem min tid som byrådspolitiker i Køge, og jeg vil gøre mit til, at borgerne beskyttes i sådanne sager.

Og så er der ikke nogen hemmelighed, at kommunen står over for at skulle finde besparelser i budgettet.

Nogle mener, at man kan spare penge på kultur-og idrætsområdet ved at bede de selvejende haller om selv at finansiere hallernes opsynsmænd via de sponsorater, som hallerne er i stand til at hente hjem. Jeg mener, det er forkert at sænke bevillingerne til hallerne og derved risikere manglende opsyn med hallerne i løbet af dagen. Et manglende opsyn kan medføre skader på hallernes materiel, og så er det vel kun rimeligt, at kommunen afholder disse udgifter - og så man jo lige vidt.

Der har også været forslag fremme om, at vi skal prioritere midler til naturprojekter. Der skal ikke herske tvivl om, at naturen har en stor plads i SF's hjerte, men hvis det står mellem at undgå besparelser på henholdsvis natur- og børneområdet, så vælger vi uden tvivl at frede børnene.

I SF vil vi strække os rigtig langt for at undgå besparelse på børn og unge. Vi finder det ganske enkelt ikke forsvarligt at gå med til flere besparelser på det her område, hvor der i forvejen skal prioriteres benhårdt med meget begrænsede midler. Det samme gælder på normeringerne i vores dagtilbud. Vi så allerhelst, at vi kunne opnormere, men da vi skal spare, går vi efter at fastholde de nuværende normeringer i videst muligt omfang.

Det samme kan man sige om skoleområdet. Uanset den ubehagelige økonomiske situation, kommunen står i lige nu, så fastholder vi, at der ikke skal pilles ved lærernes arbejdsforhold. Vi arbejder fortsat på bedre forberedelsestid samt to-lærerordninger for de mindste klasser.

Torben Haack, SF
Byrådet og Region Sjælland

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk