25. maj 2019
Thomas Kielgast (SF).
Thomas Kielgast (SF).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Velkommen tilbage, Mint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Velkommen tilbage, Mint
LørdagsAvisen - 18. oktober 2018 kl. 09:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sådan kom overskriften desværre til at lyde, fordi Mint i sidste uge for en stund måtte forlade Danmark sammen med sin mor.

Mint er 13 år, går i 7. klasse på Hastrupskolen og kommer oprindeligt fra Thailand, men sammen hendes mor er de flyttet til Danmark, hvor de nu bor sammen med Frank.

Mint er en skøn og dygtig pige, som allerede taler fint dansk, er fuldt integreret, har mange venner og hun vil uden nogen som helst problemer kunne bestå Folkeskolens Afgangsprøve, gennemfører en ungdomsuddannelse og få et job, og dermed forsørge sig selv.

I udlændingenævnets afslag kan man læse: "Der er ikke grundlag for at ændre Udlændingestyrelsens afgørelse. Mint kan således ikke gives opholdstilladelse i Danmark, da udlændingenævnet ikke finder, at Mint har eller har mulighed for at opnå en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for en vellykket integration her i landet." Citat slut.

Afgørelsen er efter min mening helt ude af trit med virkeligheden, især da man ikke har henvendt sig til hverken skole eller andre relevante myndigheder, for at få et sandt og ærligt billede af Mint, hendes familie og hendes fremtidsmuligheder.

Hvis vi skal undgå lignende sager, er det ikke bare noget, der kan ændres lokalt i Køge Byråd, men der skal en lovændring til i Folketinget. Jeg vil derfor opfordre mine gode byrådskolleger til at lægge pres på deres kolleger i Folketinget, så vi kan få den ændring af loven, så der modsat nu, ville kunne tages individuelle hensyn til ansøgere under 18 når, der ønsker indrejse og ophold i Danmark.

Nu venter familie, venner og skolekammerater bare på, at Mint kommer tilbage til sin gode solide base hjemme i Køge, så hun kan fortsætte sin skolegang og sit liv her i landet.

Så Kære Mint: Vi glæder os, til du kommer tilbage igen. Jeg ved også, at dine klassekammerater savner dig og er bekymret for, om du har det godt, og om du går i skole. Derfor har de besluttet, at de vil samle penge ind til din fortsatte uddannelse i den periode, du er i Thailand. De vil afholde et stort loppemarked i november, hvor hele indtægten tiltænkes til din skolegang.

Thomas Kielgast
Gruppeformand SF

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk