23. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Useriøst angreb på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Useriøst angreb på skolerne
Ugeavisen Køge - 05. december 2019 kl. 09:45

I torsdagens udgave af Dagbladet Køge tegner Jeppe Lindberg et unuanceret billede af, hvordan fem skoler i Køge klarer sig fagligt. Det er useriøst, når næstformanden i skoleudvalget, Jeppe Lindberg, udelukkende bruger CEPOS' måling af undervisningseffekten til at komme med den konklusion, at fem Køgeskoler klarer sig så dårligt, at politikerne skal gribe ind. Han bruger ovenikøbet så stærke ord som 'dødssynd'.

Hvis vi som politikere hver gang CEPOS kommer med deres noget tvivlsomme liste, skulle sætte skolerne under administration, får vi travlt. Skolerne cykler op og ned ad CEPOS' liste. 10 nye skoler er "Danmarks bedste" - ikke en eneste skole fra sidste års top 10 er at finde der igen. Og kigger vi på de skoler, som Jeppe Lindberg mener, der har begået en dødssynd, er billedet helt forskelligt fra sidste år.

Kigger vi eksempelvis på Hastrupskolen, ligger de i den nye måling 800 pladser dårligere end sidste år, Herfølge Skole ligger 600 pladser under sidste år.

At Jeppe Lindberg vælger at tillægge begrebet "undervisningseffekt", som en tænketank som CEPOS har opfundet, så stor betydning for sin vurdering om en skole i Køge er velfungerende eller ikke, er skræmmende.

En skole er meget mere end en måling, der bedstevis kan være et øjebliksbillede af virkeligheden.

Det er en ommer, Jeppe!
SF vil hellere sætte fokus på, hvordan vi giver skolerne de bedste rammer og muligheder for at lave den bedste skole. Under de netop afsluttede budgetforhandlinger kom vi med flere forslag om at bruge flere penge på folkeskolerne i Køge. Her kan blandt andet nævnes: Genindførsel af en fem-dages lejrskole til alle skolebørn samt midler til skolerne, så de kunne tilbyde lærerne og pædagogerne en løn som matchede vores omegnskommuner, så skolerne i Køge kan rekruttere og fastholde disse. Intet af dette var på Jeppe Lindbergs dagsorden.

Jacqueline Sporon-Fiedler
Medlem af skoleudvalget for SF

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk