21. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Tid, sundhed og kærlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Tid, sundhed og kærlighed
LørdagsAvisen - 04. januar 2019 kl. 06:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til den traditionelle julefrokost med svigerfamilien spurgte min svoger mig, hvilke tre ord jeg ville sætte på mit 2019. Efter lidt tænketid blev mit svar: "tid, sundhed og kærlighed".

Tid har vist altid været en mangelvare. Men det bekymrer mig, at flere og flere mennesker føler sig så pressede, at stress og angst efterhånden kan defineres som en folkesygdom. Selv blandt børn og unge er stress og angst sygdomme, man kender til. Sådan skal det jo ikke være. I mit job er det også nemt at føle sig stresset og presset og jeg prøver at være opmærksom på, at følelsen af pres ikke tager overhånd. Men hvordan kan vi forebygge stress og angst? Jeg tror bestemt, at vi skal passe på med at ville overpræstere hele tiden og hele tiden forvente mere og mere af os selv og vores børn. Eller vi må jo gerne forvente noget af hinanden. Det er når vi sætter forventninger op til os selv og til hinanden, hvor vi hele tiden jagter at gøre det bedre og hurtigere, at det går galt. Også som beslutningstagere -altså vi som politikere, skal passe på med hele tiden at presse på, hele tiden stille større krav, mens vi med den anden hånd effektiviserer. Tingene skal hænge sammen. Og måske vi også skal blive bedre til at lægge tingene fra os. Telefonerne og at vi lige hurtigt skal svare på mails og beskeder. Vi er rollemodeller for vores børn. Når vi hele tiden er "på", er de det også. Men av, den er svær -også for mig.

Tid hænger på en måde sammen med sundhed, der er mit næste ord for 2019. Det er vist et ret gængs nytårsforsæt at ville leve sundere, at ville "tabe sig". For mig hænger det ikke så meget sammen med vægten. Men mere, at tænke over, at få sovet nok, få bevæget mig nok, få nok frisk luft og ikke mindst ro. Tid, ro, sundhed -det hænger sammen. Det skaber trivsel og glæde. Sådan må vi også tænke som lokalpolitikere. Jo mere tid, ro og sundhed vi kan give til vores ansatte, børnene, de ældre, vores borgere, desto større bliver trivselen. En god sideeffekt ved trivsel er bedre resultater.

Kærlighed er er stort ord. Og modsat mere tid og sundhed er det ikke noget jeg mangler. Men for pokker; kærlighed er noget, vi skal passe på! Og på en måde hænger det jo sammen med tid, der hænger sammen med sundhed. Når vi mister tiden med hinanden, glemmer tiden med hinanden, så kan kærligheden forsvinde. Her tænker jeg ikke kun på kærligheden i et ægteskab. Men den kærlighed -næstekærlighed om du vil, der er mellem mennesker. Hvis du er presset på tid, når du ikke trives, så mister du overskuddet til andre. Det er kun, når du kan passe på dig selv, at du kan være der for andre.

Kommune betyder fællesskab og indbygget i ordet fællesskab er næstekærlighed. Derfor har vi som kommune en interesse i, at vores borgere har tid og overskud til hinanden. For uden fællesskabet er vi ingenting.

Derfor er mine tre ord for 2019: tid, sundhed og kærlighed.

Marie Stærke
Borgmester

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk