15. juli 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Skal vi vende vores hverdag på hovedet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Skal vi vende vores hverdag på hovedet?
LørdagsAvisen - 15. marts 2019 kl. 08:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når mennesker bliver syge af at gå på arbejde, gå i skole eller af at studere, så er vi nødt til at gøre en seriøs indsats og måske endda vende tingene på hovedet.

En folkeskole hvor børn får fysisk ubehag så som stress, ondt i maven eller grædeture fordi skoledagene er for lange, fordi de ikke kan nå helt almindelige fritidsinteresser som idræt, musik eller spejder, eller fordi de konstant bliver målt på et utal af tests, og derfor får en følelse af, at de kun er noget værd, hvis de hele tiden lykkes eller præsterer helt i top, så er det ikke fordi, der er noget galt med den enkelte elev. Så må vi se indad og nøgternt konstatere, at vi ikke er dygtige nok til at drive skole.

På samme måde gælder det, når vi ser, at gymnasieelever er lige så stressede som de 20 % mest stressede voksne på arbejdsmarkedet. Når pensions- og forsikringsselskabet PFA fortæller, at det ikke længere er fysiske skader i bevægeapparatet, der er årsag til de fleste skadesanmeldelser, men derimod de psykiske.

Det bliver ikke bedre når helt almindelige sygehusansatte så som sygeplejersker, læger, portører, SOSU'er og andre velfærdsansatte fortæller, at de er underlagt nogle styringsparadigmer, som gør, at patienten blot er en brik i et system, hvor uduelige IT-systemer og produktions- og dokumentationskrav ikke gavner nogen, men blot gør det endnu vanskeligere at give borgeren den rigtige behandling.

Når vi ser de her eksempler, så skal alarmklokkerne ringe. For det handler ikke om, at det er det enkelte menneskes skyld. Nej, det handler om, at vi er endt et sted, hvor vi har bygget vores samfund og vores velfærdsinstitutioner på en meget uhensigtsmæssig måde. Det kan, og skal vi gøre bedre.

Jeg tror på, at vi politikere i langt højere grad, skal afholde os fra konstant at detailstyre i den offentlige sektor. Vi skal i stedet bruge vores politiske indflydelse på at give ansatte og borgere RO PÅ.

Tænk hvis vi i Køge blev kendt for at være den kommune der satte vores offentlige ansatte fri - forstået på den måde, at de i de næste 2 år kun bruger tiden på at præstere på kernevelfærden og absolut intet andet. Tiden skal så bruges til at passe vores børn, lave god undervisning og passe vores ældre, uden konstant at skulle bruge tid på unødige skemaer eller intetsigende indberetninger.

I SF er vores bud på at få vores familieliv og arbejdsliv til at hænge bedre sammen ganske enkel:

Drop unødigt bureaukrati og initiativer der ikke understøtter den daglige kernevelfærd. Stol på vores borgere og ansatte i de fælles bestræbelser på at gøre det der giver mening. Hvis vi sammen vender tingene på hovedet, bliver der måske mere tid til aktivt at passe på hinanden, frem for at bruge tid på det vi alle sammen ved ikke virker.

Thomas Kielgast
SF

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk