17. oktober 2021
Niels Rolskov (EL).
Niels Rolskov (EL).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeren har ordet: Isen smelter mens du sover - kom ind i kampen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeren har ordet: Isen smelter mens du sover - kom ind i kampen!
Ugeavisen Køge - 07. februar 2019 kl. 10:48

Dagligt kommer der nye chokerende vidnesbyrd om klimaforandringernes konsekvenser. I sidste uge kunne man læse om planter i det nordlige Canada, som havde været dækket af isen i mere end 100.000 år - altså siden sidste mellemistid.

De fleste er enige om at kampen for at imødegå Klimaændringerne er vores tids største udfordring. I Køge må vi desværre konstatere, at kampen lige nu er sat på pause - sidste runde endte 1-0, og klimaet tabte denne runde, men vi kæmper naturligvis videre!

Selv om der kun er gået godt to år fra et byråd i enighed nærmest klappede den strategiske energiplan igennem til godkendelse, står vi i dag med en plan, der ligger i ruiner, og de to år føles som uendelig lang tid.

Da vi i fuld enighed vedtog den måske ikke overambitiøse men dog konkrete plan for at reducere det lokale CO2-aftryk, boblede det af energi og gåpåmod for at få løftet Køges ansvar i kampen mod klimaforandringerne. I dag må jeg smerteligt konstatere, at det hele kun var skåltaler og den reelle vilje aldrig rigtigt var til stede.

Sten for sten er planenes konkrete tiltag skubbet ud over kanten, når det blev lidt svært, og det har været åbenlyst frustrerende at se de mængder af myter og usaglige hensyn, der har været ført til tovs af formørkede "klimaskeptikere" men også af politikere, der burde have været deres ansvar (og egne beslutninger) bevidst.

Køges bud på en vej til mindre CO2-udledning blev født som en smuk svane men ligger nu efterladt som et afpillet skelet efter nedslaget fra en duehøg.

Verden står ikke stille, selv om nogen lokalt helst vil trække gardiner for, fyre op i brændeovnen og åbne en ekstra flaske rødvin. Isen smelter ufortrødent på polerne, havene stiger og vejret bliver vildere.

Klimaindsatsen i Køge Kommune har brug for en alvorlig kickstart, hvis vi skal nå at løfte vores ansvar i klimakampen, mens tid er. Nu er der efterhånden gjort flere forsøg, og hver gang er vi endt med at blive slået tilbage til start, så der er behov for noget nyt og anderledes. Vi må have skabt en folkelig bevægelse, der skaber ideer og rygstød, så de ansvarlige politikere, der trods alt sidder rundt omkring i partierne, tør stå frem og gennemføre de helt nødvendige aktiviteter, der skal bringe vores lokale CO2-forbrug ned. Langt ned!

Mon ikke vi skal sætte vores lid til ungdommen? Jeg møder en hel del unge mennesker i dagligdagen - for dem er klimaspørgsmålet vedkommende, og forståelsen for at vi er på en brændende platform er stor hos de fleste unge mennesker. Tiden er knap, men der er absolut håb. Ingen tvivl om at Enhedslisten aldrig strækker våben i klimakampen - tværtimod, når det ser sortest ud er der også de bedste muligheder for forandringer!

Niels Rolskov
Enhedslisten Køge byråd

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk