19. september 2019
Jakob Windahl Schrøder er ophavsmanden bag den nye online-markedsplads, der skaber kontakt mellem lektiehjælpere og elever fra lokalområdet.
gallery icon

Se billedserie

Jakob Windahl Schrøder er ophavsmanden bag den nye online-markedsplads, der skaber kontakt mellem lektiehjælpere og elever fra lokalområdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny lokal platform tilbyder genvej til lektiehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokal platform tilbyder genvej til lektiehjælp
LørdagsAvisen - 22. marts 2019 kl. 06:46
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Når man har et barn, der ikke altid er motiveret for lektier og skolegang, kan det tit blive et problem at hjælpe til med lektiearbejdet. For mig blev det til en masse frustrerende diskussioner og uenigheder, når man skulle forsøge at hjælpe sit barn med ligningerne eller tysk grammatik."

"Jeg fik derfor fat i en lokal ung dreng, som jeg kendte, og satte min søn og ham i stævne omkring lektier. Det var en stor succes. Jeg tænkte, at andre måske stod i samme situation, og også havde brug for udefrakommende lektiehjælp."

Sådan forklarer Jakob Windahl Schrøder om baggrunden for etableringen af en ny online-platform, hvor unge fra lokalområdet kan tilbyde lektiehjælp til andre børn og unge. Platformen hedder FLIDDI, findes på fliddi.dk, og mens den er etableret som en lokal markedsplads med foreløbig 16 tilmeldte lektiehjælpere fra Køge og Strøby Egede, så kan den nemt udbygges til at blive landsdækkende.

FLIDDI formidler kontakten, og herefter aftaler lektiehjælper og elev selv tidspunktet for og omfanget af hjælpen. Hver lektiehjælper sætter også sin egen pris - typisk er prisen mellem 100 og 170 kroner i timen.

"Lige som på andre delingstjenester, så er det et frit marked. Alle kan melde sig som hjælpere og alle kan købe hjælp. På den måde er det en lokal markedsplads, der også tilbyder de unge en oplagt mulighed for at få et fritidsjob med noget, de ved noget om," forklarer Jakob Windahl Schrøder.

Han er lærer med over 20 års undervisningserfaring, men alligevel oplevede han altså selv, at det var vanskeligt at hjælpe hans søn med lektierne.

"Der kan være forskellige årsager til, at forældre har svært ved at hjælpe børnene med lektierne. Der kan mangle tid eller faglighed - for min søn og jeg handlede det om, at vi blev gale på hinanden," forklarer Jakob Windahl Schrøder, der oplevede en helt anderledes konstruktiv proces, da han fik en lektiehjælper til at hjælpe sønnen med lektierne.

En af de lektiehjælpere, der allerede har meldt sig på FLIDDI-markedspladsen, er Amallia Martinna Kierulf Holm. Hun er allerede blevet hyret en række gange af både elever i folkeskolens ældste klasser og af en gymnasieelev, og hun nyder rollen som lektiehjælper.

"Jeg synes, at idéen er fantastisk. Jeg manglede selv hjælp, da jeg var yngre," fortæller lektiehjælperen, der selv går i 3G på Køge Handelsskole og primært tilbyder hjælp med matematik.

"Der er mange, der er utrygge ved matematik og usikre på sig selv, og jeg lærer også meget af det selv," siger hun om den gode erfaring, det kan være, at skulle hjælpe andre til at forstå ny viden og lærdom.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk