19. juni 2019
Peter Kjær Hansen, Køge, stiller op til det kommende folketingsvalg for Alternativet.
Peter Kjær Hansen, Køge, stiller op til det kommende folketingsvalg for Alternativet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny kandidat brænder for den grønne omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny kandidat brænder for den grønne omstilling
LørdagsAvisen - 09. november 2018 kl. 09:40
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsvalget nærmer sig, og nu har partiet Alternativet sat sit hold til valget i Sjællands Storkreds. 11 kandidater er på listen, og blandt dem er Peter Kjær Hansen fra Køge.

Det bliver første gang, han står på stemmesedlen til et valg, og det er ikke mindst hans store interesse for den grønne omstilling, der motiverede ham til at melde sig ind i Alternativet i sin tid og nu stille op for partiet.

"Jeg brænder for den grønne omstilling, og der ligger Alternativet jo lige for. Jeg er overbevist om, at rigtig mange danskere interesserer sig for den grønne omstilling og gerne vil gøre en forskel i den retning, og vi vil gerne være med til at inspirere til bevidste forbrugervalg," siger Peter Kjær Hansen, der som en anden mærkesag nævner ulighedsdagsordenen.

"Det er vigtigt at tage hånd om dem, der har det svært. Vi mangler ikke noget i hverdagen, og det er mit indtryk, at det gælder det meste af Danmark," siger han som argument for, at der bør være overskud til at tage hånd om de svageste i samfundet i en tid, hvor han ser tendenser til, at fællesskabet er under pres.

Alternativet fik et fremragende debutvalg med 4,8 procent af stemmerne, da man stillede op til Folketinget for første gang i 2015, og de aktuelle meningsmålinger spår et nyt, pænt valg til partiet - som dog har været lidt i modvind i pressen på det seneste.

Blandt andet måtte Niko Grünfeld trække sig som kulturborgmester i København efter sagen om indretning af hans kontor, og folketingsmedlem Carolina Magdalena Maier måtte redegøre for sine forholdsvis mange flyrejser, som er foretaget, selv om hun er valgt for et parti, der argumenterer for at begrænse den stærkt klimabelastende flytrafik, men Peter Kjær Hansen mener ikke, at partiets politikere måles ud fra andre standarder end andre politikere.

"Jeg har ingen problemer med, at man bliver målt på det personlige plan som politiker, og jeg oplever ikke, at målestokken en anderledes for os i forhold til andre partier. Vi prikker jo lidt til folks vaner i forhold til for eksempel store bøffer og flyrejser, og jo mere, man prikker til andre, jo mere bliver der også prikket retur," siger han om den aktuelle situation.

Selv har han blandt andet gjort noget for den grønne omstilling ved at køre elbil, og til daglig tager han S-toget på arbejde.

Som 41-årig er han den yngste af de 11 kandidater, Alternativet stiller op i Sjællands Storkreds ved det kommende valg. Han er udlært elektriker og har videreuddannet sig til civilingeniør med speciale i elforsyning. Han bor i Hastrupområdet med sin familie med to børn på to og fem år.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk