22. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog: Passionerede samtaler med ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog: Passionerede samtaler med ildsjæle
Ugeavisen Køge - 09. november 2019 kl. 14:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Hjertets Slag er en hjertesag for mig", starter Helle Rechter. "Så simpelt kan det siges. Idéen til bogen opstod, efter at jeg igennem en periode havde læst om passion i de dameblade, som jeg har liggende i receptionen i min egen smertebehandlingsklinik i Hugos Gård. For jeg syntes aldrig, at jeg kunne åbne et blad uden at der i bladet stod overskrifter om passion - men der var bare ingen af artiklerne, som jeg kunne spejle min egen passion i. For mig er passion en stærk livskraft, men den er ikke altid ubetinget let at leve med, og indimellem oplever jeg, at passionen er ganske vanskelig at balancere i forhold til resten af mit liv."

"Hvordan skulle en beskrivelse af passionens væsen og sammensætning se ud, hvis jeg selv skulle have lyst til at læse den? Jeg fandt frem til, at det kunne være spændende at inddrage erfaringer og beskrivelser fra helt forskellige mennesker, der ligesom jeg selv er unikt passionerede, men med forskellige omdrejningsakser for det, de gør. Mennesker fra så forskellige vinkler på verden som litteraturen, kropssproget, business, Underdanmark, glimtende design, globetrotteri, klima, journalistik, ernæring, nødhjælpsarbejde, musik, elitesport og livsstilsomlægning."

Sammen med forandringskonsulent Claus Christensen, har hun gennem et halvt år talt med en række karismatiske personer, som har det tilfælles, at de hver på deres område er unikt passionerede: Anja Lovén (som redder heksebørn i Nigeria), Anne-Cathrine Riebnitzsky (prisvindende forfatter og tidligere soldat i Afghanistankrigen), Bettina Aller (globetrotter), Chris Macdonald (livsstils- og motivationsekspert), Connie Hedegaard (klimakæmper), Eskild Ebbesen (verdenshistoriens mest vindende letvægtsroer), Jesper Bergstrøm (ekspert i kropssprog), Jim Lyngvild (designer og festfyrværkeri), Lisbeth Zornig (Underdanmarks stærke stemme), Martin Thorborg (serie-iværksætter), Michael og Mathilde Falch (rock-poeter), Simi Jan (journalist i verdens brændpunkter) og Umahro Cadogan, ernæringsekspert.

Efter samtalerne kontaktede de tre eksperter for mere viden om passion, nemlig hjerneforsker og professor i neurofysiologi Troels W. Kjær, professor i åndelig og eksistentiel omsorg, dr.theol. Niels Christian Hvidt og associate professor, specialist i psykoterapi og psykopatologi Tine Wøbbe.

"Kernebudskabet i Hjertets Slag handler om, hvordan vi balancerer passionen med resten af livet. For passion er et af tidens store modeord, men hvis passion blot er et isoleret begreb, som vi ikke integrerer i vores levede liv, så mister passionen sin værdi. For at det passionerede liv er meningsfuldt, skal det på en sund måde spejle sig i vores værdier, og værdierne skal udmøntes i handlinger," siger Helle Rechter.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk