21. maj 2019
Jens B. Rasmussen. Foto: pm
Jens B. Rasmussen. Foto: pm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manden bag Rishøjs optur til divisionsfodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden bag Rishøjs optur til divisionsfodbold
LørdagsAvisen - 14. juni 2018 kl. 11:35
Af Per Møller
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var en årrække, hvor det var sådan, at sagde man Jens B. Rasmussen sagde man også Rishøj Boldklub - og omvendt.

Den nu 61-årige Jens B. Rasmussen er født og opvokset i Skjern, men har haft sjællandsk jord under fødderne siden 1976 hvor han flyttede til Vedbæk/Søllerød. Her arbejdede han som kommis i Trørød Brugs i halvandet år inden han blev sælger i Dansk Droge Import. Senere blev han salgschef i Euromic A/S i Køge, salgschef i Justesen. Herefter arbejdede han hos Hedlund, et svensk foretagende hvor han solgte gavepapir til den danske detailhandel.

Men hans mange år indenfor tegne-, gave- og maleartikler betød, at han i 2010 startede sin egen virksomhed, Sense Danmark i Ølby Center. Virksomheden ændrede senere navn til JC Nordic Sense Danmark, og har nu til huse i Theilgaards Alle 9 i Den Hvide By i Køge.

"Sense er et 40 år gammelt firma der fremstiller bl.a. tegne- og maleartikler til børn og designer hobbyartikler, blokke og penne til mange formål", fortæller Jens B. Rasmussen, der i sin tid i det københavnske i starten af 1980'erne mødte Anett - som han i dag er gift med og har to voksne døtre, Therese og Camilla, med.

"Anett var født i Køge, og hun ville gerne tilbage og bosætte sig i byen for at stifte familie. Vi købte vores første hus på Hybenvej i 1987 og flyttede senere til Søndervangen, hvor vi har boet siden 1993" fortæller Jens B. Rasmussen, der siden barnsben har været bidt af en gal fodbold, og i sine år i Vedbæk/Søllerød ikke alene spillede han i klubben men blev også formand i en periode, inden han rykkede teltpælene op og flyttede til Køge.

"Her startede jeg i Rishøj IF som seniorspiller, men efter mange skader kom jeg faktisk først tilbage som Old Boys spiller. Herefter spillede jeg også veteran og superveteran i klubben, inden jeg kom med i klubbens bestyrelse. Det skete, da jeg hørte, at den daværende bestyrelse ikke ønskede Rishøjs førstehold rykkede op. Det syntes jeg lød helt tåbeligt, så jeg meldte mig som kandidat til seniorformand til generalforsamlingen og blev valgt ind, selvom jeg faktisk ikke kendte ret mange af spillerne på daværende tidspunkt", fortæller Jens B. Rasmussen, der startede med at arrangere en træningslejr i Holland.

"Det var et stort ønske for både spillerne og den daværende træner Arne Nielsen, der kendte træningsforholdene i Holland og anbefalede det på det varmeste. Vi gentog turen to gange med træner Torben Nielsen. Senere kom trænerne Kai Larsen og Lars Frisch til, inden jeg sluttede med Jesper "Købmand" Pedersen - der var med til at tage kæmpespringet fra Sjællandsserieklub til 2. Division. Det var en fantastisk tid og særdeles spændende. Specielt fordi jeg på flere generalforsamlinger havde påstået at klubben kunne spille med i Danmarksserien og sikkert også i 2. Division. Medlemmerne syntes jeg var lige vel optimistisk - men hvad skete der", smiler Jens B. Rasmussen.

Efter 20 år i bestyrelsen, de sidste ni år som formand, mente Jens B. Rasmussen havde gjort sit, og forlod den for fire år siden.

"Jeg har haft fornøjelsen af at møde mange dejlige mennesker i Rishøj gennem alle årene, altid søde frivillige hjælpere. Jeg tror de var vores største DNA - vi skulle hygge, men vi skulle også altid gå efter resultatet. Vi var - og er - en lille klub, men har altid haft det socialt godt men har altid ville være blandt de bedste på vores niveau. Den specielle Rishøj-ånd bragte os langt", siger Jens B. Rasmussen, der i dag hygger sig med den runde læderbold på HB Køges Grand Old Masters hold, sammen med mange af hans modstandere fra hans tid i Rishøj.

"Det er rigtigt hyggeligt, og vi har det også her godt socialt med de gamle Køge- og Herfølge kæmpere, med de to træningsture til Malaga, som toppen af kransekagen", fortæller Jens B. Rasmussen.

Når ikke den står på arbejde i kontorlokalerne hos JC Nordic Sense, holder han og hustruen Anett af at rejse ud og se verden, ligesom de for tre måneder siden fik et nyt medlem til familien.

"Vores ældste datter berigede os med vores første barnebarn - en pige. At blive bedsteforældre - det er ganske enkelt det største man kan opnå. Det er en fantastisk oplevelse", slutter Jens B. Rasmussen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk