25. september 2021
Ditte Wiese er med i opløbet om Læsernes Bogpris, som ifølge planen skal uddeles i april.
Ditte Wiese er med i opløbet om Læsernes Bogpris, som ifølge planen skal uddeles i april.
Foto: Espen Suell - visuell.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal forfatter er nomineret til stor bogpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal forfatter er nomineret til stor bogpris
Ugeavisen Køge - 23. marts 2020 kl. 13:23

På få år er det lykkes den lokale forfatter Ditte Wiese at gøre sig bemærket på den nationale litteraturscene med sine markante ungdomsbøger, senest "Og så drukner jeg ..." der er den første roman som har stort fokus på unge, præstationsangt og perfektionisme. Det er også denne roman, som er nomineret til den store pris "Læsernes Bogpris", som Berlingske og Danmarks Biblioteksforening uddeler for 19. gang.

"Jeg er virkelig stolt af, at min bog er med i det utroligt stærke felt af danske bøger, som læserne kan stemme på i år. Og det betyder virkelig meget, at der også fokuseres på litteratur til unge - især med så vigtige emner," fortæller Ditte Wiese, som bor i Vemmedrup, lidt uden for Køge med sin mand og to børn.

Bogen er nomineret af mediehuset og Danmarks biblioteker, men det er læserne, som afgør, hvem titlen og prisen på de 100.000 kroner går til. Frem til 12. april kan alle nemlig stemme på deres favorit på Berlingskes hjemmeside. Midt i april skulle vinderen afsløres ved Det Bibliotekspolitiske Topmøde, der dog er udskudt på grund af Corona-virus, hvorfor der lige nu arbejdes på en alternativ løsning for prisuddelingen.

Fakta
  • Ditte Wiese (1978) bor i Vemmedrup
  • Debuterede med "Provinspis" i 2017 om en ung piges kamp med at vokse op i provinsen
  • "Og så drukner jeg ..." fra 2019 om unge, perfektionisme og præstationsangst. Vinder af Mofibo Awards for bedste ungdomsbog (lydbog) 2020

"Selvfølgelig håber jeg på, at jeg vinder. Det vil betyde uendeligt meget både i anerkendelsen og økonomisk, men ikke mindst for at få spot på unge og deres liv i litteraturen," siger forfatteren, der blandt andet talte med 400 unge til Campus+ sidste år. Dagen hvor alle unge fra 9. og 10. klasse samt ungdomsuddannelserne i hele Køgeområdet tilbringer dagen med at blive klogere på uddannelse, arbejde, fritidsaktiviteter og meget andet. Her fik hun de unge til at sætte ord på noget af alt det, der går og fylder i deres hoveder og gør det svært at være ung i dag.

"Det var meget ærlige unge, og det var et barskt indblik i deres tanker med alle de anonyme sedler, de skrev. Men det understregede blot behovet for noget og nogen at spejle sig i," siger forfatteren, som arbejder på endnu en ungdomsbog, hvor blandt andet ensomhed spiller en rolle.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk