14. juli 2020
Sparekassen Kronjyllands medarbejdere hjalp blandt andet med at dække betonklodserne omkring juletræet med trækasser.
gallery icon

Se billedserie

Sparekassen Kronjyllands medarbejdere hjalp blandt andet med at dække betonklodserne omkring juletræet med trækasser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal bank hjælper handelslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal bank hjælper handelslivet
Ugeavisen Køge - 02. december 2019 kl. 09:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glade og veloplagte mødte ni medarbejdere fra Sparekassen Kronjylland ind på Køge Handels kontor i Vestergade 1 - lige ovenover Turistkontoret. Hele filialen var denne dag lukket ned, og i stedet trak medarbejderne i arbejdstøjet og gik i gang med opgaver af mere praktisk karakter. Sparekassen Kronjylland havde 190 års jubilæum, og i den anledning havde man valgt at lukke alle filialer denne dag, for at støtte op omkring lokalsamfundet, og bidrage hertil.

"Vi synes det var en rigtig god og anderledes idé, og derfor var alle også friske og klar til at hjælpe til i Køge. Vi delte os lidt op, så en del af medarbejderne var ude og male i Herfølge Boldklub og den anden del hjalp til i Køge Handel," fortæller privatkundechef Casper Sørensen.

Og Køge Handel tog også glædeligt imod den frivillige hjælp, som bidrog til nye aktiviteter i byrummet.

"Da Sparekassen Kronjylland ringede for at høre om der var noget de kunne hjælpe med, var der ikke nogen tøven fra min side," fortæller Katja Jensen, Aktivitetschef i Køge Handel.

"Vi har hele tiden aktiviteter der skal forberedes og eksekveres, og opgaverne er meget varierende. Derfor er al hjælp kærkomment, og det at få stillet ni frivillige til rådighed en hel dag, kan virkelig skabe resultater."

Sy-værksted og pakker under træet

Medarbejderne havde på forhånd lavet holdopdelingen, og kort tid efter ankomst, blev Køge Handels sekretariat da også hurtigt lavet om til en systue. Der skulle nemlig syes 50 luciakjoler til det store luciaoptog, som foreningen laver for første gang 14. december kl. 15.00 gennem Køge by.

Den anden håndfuld medarbejdere gik i gang udenfor med at måle, save og skrue. Den anden opgave lød på at lave pakker til det store juletræ på Torvet.

"Vi har tre store betonklodser på Torvet, som er med til at stormsikre Torvet. Det skal vi naturligvis have - sikkerhed frem for alt. Men vi har i foreningen flere gange talt om, der ikke var en måde at forskønne klodserne på, så det ikke skæmmede træet," siger Katja Jensen.

Alle tre betonklodser blev pakket ind i træ, og der nåede yderligere at blive lavet et par gaver, som også skal ind under det store juletræ.

Medlemmer støtter op
Det er XL Byg CF i Køge, som har sponsoreret materialerne til pakkerne, og det kan mærkes.

"Når både vores medlemmer og erhvervet går ind og støtter op omkring Køge Handel, så har det stor betydning. Det er en kæmpe hjælp og meget værdsat at XL Byg CF i Køge støtter op om aktiviteten," siger Katja Jensen.

De har sponsoreret alt træ og maling til gaverne. Næste step er at få færdiggjort kasserne, og her har Køge Handel lavet en aftale med FGU i Køge, som primo december får lavet de sidste par kasser som ikke nåede at blive samlet, samt malet dem og lavet finish. Herefter vil Køge-borgere kunne nyde synet af pakker i stedet for betonklodser. Og et ekstra plus ved pakkerne er at de indbyder til mere end blot at blive kigget på: "Allerede nu kan vi se at mange sætter sig på pakkerne, da de indbyder til det. Det er selvfølgelig på eget ansvar, men jeg forstår godt at det er mere komfortabelt at sætte sig på en lige trækasse, end en kold og beskidt betonklods. Så man kan vel godt sige at vi med denne aktivitet også byrumsudvikler lidt," siger Katja Jensen.

Fakta:
Køge Handel er en frivillig forening, og indtægterne kommer fra kontingenter fra butikker og erhverv i Køge og omegn.

Køge Handel står for mange af byens aktiviteter, herunder al julebelysning i byen.

Sparekassen Kronjylland og XL Byg CF i Køge er begge medlemmer af Køge Handel sammen med 200 andre virksomheder i Køge.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk