29. marts 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livestreaming om kvantecomputeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livestreaming om kvantecomputeren
LørdagsAvisen - 17. februar 2020 kl. 06:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kvantefysik er måske ikke for hvem som helst, men for alle og enhver der er interesseret i naturvidenskab og videbegærlige, og med livestreaming fra Aarhus Universitet er det muligt at høre om forskernes nyeste teknologi og seneste opdagelse. Tirsdag 18. februar forelæser professor i kvantefysik Klaus Mølmer om kvantecomputeres virke og hvad de kan bruges til. Køge Bibliotek transmitterer direkte fra universitets auditorium kl. 19.

I foredraget vil publikum få en introduktion til kvantefysikken og få at høre om den nye "kvanterevolution" som åbner perspektiver for teknologier som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.

Der foregår især en intens forskning i kvantecomputere som bruger atomare kvantetilstande til at regne på mange tal på samme tid. En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019 hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Hvis den samme beregning skulle udføres på verdens største supercomputer, skulle den bruge 10.000 år på det.

Der er gratis adgang til livestreaming, men vil du være sikker på en siddeplads skal du tilmelde dig via KøgeBibliotekernes hjemmeside eller på dit lokale bibliotek.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk