31. maj 2020
Lån et menneske på Køge Bibliotek tirsdag 12. november.
Lån et menneske på Køge Bibliotek tirsdag 12. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lån et menneske på Køge Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lån et menneske på Køge Bibliotek
Ugeavisen Køge - 09. november 2019 kl. 11:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I stedet for bøger kan man tirsdag 12. november kl. 19 låne mennesker på Køge Bibliotek. Mennesker som stiller frivilligt op for at dele deres personlige historier og erfaringer med fordomme, som de udsættes for på grund af deres handicap, sociale status, etniske oprindelse etc.

Menneskebiblioteket er en forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldigheden i samfundet. Der findes mere end 100 forskellige titler i Menneskebiblioteket og denne aften kan publikum bl.a. møde mennesker med titlerne Hjemløs, Bipolar og Muslim. Hver menneskebog kan lånes i 30 minutter ad gangen, og du kan tale med vedkommende om alt, der normalt kan være vanskeligt at spørge om. Menneskebibliotekets devise er, at der findes ingen dårlige spørgsmål.

Ronny Abergel og hans kolleger i ungdomsorganisationen Stop Vold fik idéen til menneskebiblioteket i 2000 og siden har konceptet spredt sig ud over hele verden.

"Menneskebiblioteket handler om at forebygge og udfordre folks fordomme. Det er en unik chance for, at du kan få en interessant samtale med et menneske, der uretmæssigt er sat i bås på grund af enten livsstil, overbevisning, etnicitet, handicap, seksualitet, sociale status eller beskæftigelse," fortæller Ronny Abergel.

Det er gratis at udfordre sine fordomme i Menneskebiblioteket. Tilmeld dig via koegebib.dk eller på biblioteket.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk