16. december 2018
Køge Bike Ladies har taget hul på den nye sæson på landevejene. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Køge Bike Ladies har taget hul på den nye sæson på landevejene. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun for kvinder: Nyt cykelhold har stor succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun for kvinder: Nyt cykelhold har stor succes
Opdateret 11. maj 2018 kl. 13:11
LørdagsAvisen - 10. maj 2018 kl. 10:43
Af Martin Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køges cykelhold for kvinder, Køge Bike Ladies, fik en flyvende start på tilværelsen sidste år, da Susanne Jørgensen og Køge Firmaidræt åbnede muligheden for en fælles træningstur på Østsjællands landeveje - uden mænd i feltet. Holdet samlede op mod 70 medlemmer allerede i den første sæson, og forleden trillede holdet ud til den nye sæson med en række nye ansigter i flokken, så succesen ser ud til at fortsætte i år.

Holdets styrke er ikke mindst, at alle kan være med. På træningsturene bliver holdet delt op efter niveau, så der er udfordringer for både nybegyndere og stærkere cykelryttere, og aldersmæssigt er der stor spredning blandt deltagerne.

"Her er plads til alle - den eneste forudsætning er, at man har en landevejsracercykel," siger Susanne Jørgensen med et smil.

Deltagerne får seriøs cykeltræning, men der er også god plads til den sociale dimension på holdet, som blandt andet samles til værkstedsaftener og andre sociale arrangementer, lige som 14 af rytterne til efteråret tager på en fælles cykelrejse til Mallorca. Dertil kommer stor tilslutning til motionsløb i lokalområdet - eksempelvis vil flere end 30 medlemmer på holdet køre med i Tøserunden i år.

"Jeg kan mærke på folk, at det sociale er lige så vigtigt som træningen, og det gør en forskel, at det kun er for kvinder. På blandede hold er der en anden tone. Jeg ved det, for jeg har selv kørt meget sammen med mænd, og det er bare fedt at komme over på et rent tøsehold," smiler Susanne Jørgensen.

Køge Bike Ladies starter deres fællestræning fra Ravnsborghallen hver onsdag klokken 17, men derudover arrangerer medlemmerne på holdet selv træningsture i mindre grupper gennem den fælles facebookside. Og i år bliver holdet genkendelige rundt på gader og veje, for med velvillige sponsorers hjælp har man nu fået sin egen teamdragt til en overkommelig pris.

Interesserede cykelryttere kan kontakte Susanne Jørgensen på tlf. 20886768.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk