30. maj 2020
Arkivfoto.
Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kontant støtte til markering af Danmarks befrielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontant støtte til markering af Danmarks befrielse
Ugeavisen Køge - 21. februar 2020 kl. 06:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordea Fonden er de første, som har meldt sig på banen med en støtte til markeringen af 75-året for Danmarks Befrielse i Køge. Det er Hjemmeværnsforeningen for Køge og Omegn, der modtager donationen til støtte for udgifterne ved foreningens planlagte seks dages aktiviteter i april og maj i år.

Hjemmeværnsforeningens projektleder, næstformand Bruno Juul, bekræfter, at foreningen har modtaget 20.000 kr. og oplyser, at foreningens aktiviteter har et budget på 200.000 kr., og at man har flere ansøgninger liggende til behandling hos andre fonde, legatstiftelser, mv. En af de tunge udgifter er prisen på en mindesten, der koster 60.000 kr., og ved ansøgningerne er det derfor anført, at hvis man vil donere et beløb, der svarer til prisen på mindestenen, så tilbydes den donerende fonds navn at blive fræset ind på stenens bagside og stå der til "evig tid".

30. april er der foredrag på Teaterbygningen v/Joop Vos: "En holocaustoverlevende fortæller om, hvorfor han og hans forældre overlevede". 1. maj er der filmforestilling: "Danmark i Lænker" i Ellemarkskolens Festsal - sort/hvid dokumentarfilm fra krigen - varighed 1 time og 20 min. 2. maj er der en festlig Forårs-/Befrielseskoncert på Teaterbygningen med 35 musikere fra Hjemmeværnets Musikkorps København og musicalstjernen Sandra Elsfort. 3. maj foregår indvielsen af den nye mindesten v/Køge Å/Ellebækken med kranselægning, taler, kommunens foreningsfaner, musikkorps, sangsolist og med indbudte gæster.

4. maj er der stor, festlig befrielsesgudstjeneste i Køge Kirke med sognepræst Charlotte Dybdahl Winter, organist, frihedsbudskabet, Roskilde Salonorkester, sangsolist, fællessang, Københavns Politi Sangkor, mv. I forlængelse af Befrielsesgudstjenesten går faneborgen og publikum i fakkeltog - med Køge Skoleorkester i spidsen til den nye mindesten, hvor der afsluttes.

5. maj er der foredrag på Teaterbygningen ved Køges sidste kriminalchef, Bruno Juul, der fortæller om Køge under besættelsen - herunder Køgeborgernes indsats ved redningen af de danske jøder. Foredraget sluttes af med en personlig beretning af Rudolf Bier (far til filmproduceren Susanne Bier) - som med sin familie i 1943 blev sejlet til Sverige i en stenfiskerbåd.

Gratis billetter til alle arrangementer kan findes på www.billetto.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk